- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποτάμι: «Να κλείσουμε τις Κερκόπορτες της ανοχύρωτης πολιτείας μας»
«Σήμερα, 24 Ιουλίου, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας, οι Έλληνες πενθούν»
Ανακόνωση εξέδωσε το Ποτάμι σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική:
«Σήμερα, 24 Ιουλίου, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας, οι Έλληνες πενθούν. Οι δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους και ανυποψίαστα παιδιά, θα σημαδέψουν για χρόνια τη ζωή μας και θα καταγράψουν το καλοκαίρι του 2018 ως ένα από τα πιο τραγικά της ιστορίας μας.
Η βοήθεια στους τραυματίες, η συμπαράσταση στους συγγενείς των θυμάτων, όπως και στους πληγέντες της πρωτοφανούς καταστροφής είναι πράξεις αυτονόητες. Όμως, κάποια στιγμή επιτέλους, πρέπει να κινηθούμε και πέραν του αυτονόητου. Να μη ζούμε την απόλυτη καταστροφή, είτε με αφορμή ένα ακραίο φαινόμενο, είτε εξαιτίας εγκληματικών ενεργειών και παραλείψεων.
Η αυτοθυσία των πυροσβεστών, καθώς και λιμενικών, αστυνομικών, ναυτών, στρατιωτών αλλά και των εκατοντάδων εθελοντών, δεν μπορεί να καλύψει τις ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού, την απουσία σχεδίου και τα διαχρονικά σφάλματά μας. Ελλείψεις σε οχήματα και πτητικά μέσα, ανεπαρκής εκπαίδευση, παρατημένες αντιπυρικές ζώνες, υπολειτουργούντα συστήματα πυρόσβεσης, αυθαίρετες κατασκευές, κακοσυντηρημένες υποδομές, αποτελούν τις Κερκόπορτες της ανοχύρωτης τελικά πολιτείας μας. Το περιβάλλον, ενώ θα έπρεπε να είναι η μόνιμη έγνοια μας, έχει αφεθεί στην τύχη του. Από τη δόμηση και την προστασία των δασών μέχρι τα σκουπίδια και τα αντιπλημμυρικά, οι παρεμβάσεις μας είναι αλόγιστες και ασυλλόγιστες.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό τούτες τις δύσκολες ώρες ότι η χώρα θα συνεχίσει να ζει μικρές και μεγάλες καταστροφές όσο αρνούμαστε να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος του εκσυγχρονισμού του κράτους.
Και όσο συνεχίζουμε να αναθέτουμε κρίσιμους τομείς σε ανεπαρκείς πολιτικούς. 44 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αυτό είναι το χρέος μας. Να προχωρήσουμε άμεσα σε μεγάλες τομές που θα μετατρέψουν το κομματικό αναποτελεσματικό κράτος σε ένα αξιόπιστο σύγχρονο κράτος που προστατεύει τους πολίτες του».
Από μέρους του Ποταμιού ακολουθεί και η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Γιώργου Αμυρά στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
«Η χώρα ζει έναν εφιάλτη εδώ και ένα εικοσιτετράωρο. Σκεπτόμαστε τους νεκρούς και συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειές τους. Υπάρχουν συμπολίτες μας αγνοούμενοι, άστεγοι και πρέπει να εργαστούμε, για να τους παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Εκτός από σύμπνοια χρειάζεται οργάνωση και σχέδιο, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στη μέση του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Δείτε το βίντεο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Οι επαγγελματίες πολιτικοί και το πόσο απαραίτητοι είναι στον δημόσιο βίο
Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου
«Η καταστροφή μνημείων πλήττουν την ιστορική μνήμη», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού
«Η Ελλάδα αποπληρώνει το χρέος της με ρυθμούς-ρεκόρ και δανείζεται με χαμηλότερο κόστος από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Τι προέβλεψε ο πρόεδρος της ΕΔΟΦ, Μιχάλης Σαράντης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.