Πολιτικη & Οικονομια

Ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ακόμη και αν δεν κυρωθεί η συμφωνία από την Ελλάδα;

Τι αναφέρουν αναλυτές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανοίγει σήμερα ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ καθώς η Ελλάδα αίρει το βέτο που είχε τεθεί από τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008. Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές που επικαλείται το skai.gr, ακόμη και αν δεν κυρωθεί η συμφωνία από την Ελλάδα, τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με τη σημερινή τους ονομασία, από τη στιγμή που θα εκπληρώσουν τις προβλέψεις της συμφωνίας, όπως το δημοψήφισμα και η συνταγματική αναθεώρηση.

Την ίδια στιγμή, στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπτας ο οποίος στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ θα συναντήσει αύριο Πέμπτη τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στον οποίο θα θέσει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Ωτσόσο θεωρείται βέβαιο ότι ο Τούρκος πρόεδρος που επισκέφθηκε χθες το βράδυ την κατεχόμενη Λευκωσία, θα επιμείνει στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι και οι υπουργοί Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς.

«Σήμερα είναι μέρα μεγάλης ήττας για την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε: «Σήμερα ο Πάνος Καμμένος που ομνύει στο δάκρυ τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, βάζει την υπογραφή του και αίρεται το βέτο που είχε θέσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης». «Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τον Πάνο Καμμένο που πήγαινε στον πατριάρχη και ορκιζόταν ότι δεν θα απεμπολήσει ποτέ το όνομα της Μακεδονίας», είπε.