Πολιτικη & Οικονομια

Η ΝΔ καταθέτει και πάλι τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία δικαιολογία να την απορρίψουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ndd.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΝΔ καταθέτει για μια ακόμη φορά τροπολογία για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού όπως ενημερώνει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη.  

«Από το 2015 η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει 2 φορές πρόταση νόμου για να αποκτήσουν, επιτέλους, οι Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους», αναφέρει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα, ότι η «κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει αυτήν τη συζήτηση, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, ειδικώς οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν στα χρόνια της κρίσης, θέλουν -και δικαίως- να έχουν λόγο για το μέλλον της πατρίδας μας». «Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι δεν κρύβουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν», σημειώνει.

Συνεχίζοντας δηλώνει ότι η ΝΔ θα καταθέσει για μία ακόμα φορά την πρότασή της με τροπολογία στο νέο εκλογικό νόμο που προωθεί αυτήν την εβδομάδα η Κυβέρνηση.

«Η πρόταση προβλέπει οι Έλληνες του Εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν ανήμερα των εκλογών στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας», εξηγεί η κ. Ζαχαράκη και τονίζει: «Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη  και άμεσα εφαρμόσιμη για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία δικαιολογία να την απορρίψουν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ