- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαυρωτάς: Το «διαίρει και βασίλευε» είναι το αγαπημένο άθλημα του κ. Τσίπρα
«Πολιτικός ιανός ο πρωθυπουργός»
Την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού κατήγγειλε ο βουλευτής Αττικής με το Ποτάμι και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή το άρθρο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, για την αναγνώριση του Συλλόγου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ως ισότιμου κοινωνικού εταίρου.
Χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως «πολιτικό ιανό», καθώς μόλις πριν σχεδόν ένα μήνα, στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ έδινε ευχαριστίες και μιλούσε για γόνιμες προσπάθειες του ΣΕΒ, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις με τον κ. Φέσσα, ενώ χθες από τη Θεσσαλονίκη κατηγορούσε τον ΣΕΒ, αποδίδοντάς του πολιτικά κίνητρα και αφήνοντας μομφές προς την ηγεσία του. Ένας διχαστικός λόγος που, όπως σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού, ο κ. Τσίπρας μπορεί με καταπληκτική ευκολία να λέει τα αντίθετα πράγματα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.
Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά, όλοι θυμούνται τον Ιούλιο του 2015.
Ο κ. Μαυρωτάς έκανε ειδική αναφορά στο νόμο Κατρούγκαλου και τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία έχει προκαλέσει στους πολίτες που παράγουν και επιχειρούν, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν φορολογικό νόμο που απλά η Κυβέρνηση τον βάφτισε ασφαλιστικό. Ένας νόμος, ο οποίος, όπως είπε, είναι έντονα αντιαναπτυξιακός και στοχεύει στο χτίσιμο υπερπλεονασμάτων για επιδοματική πολιτική με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές. Τόνισε ότι για να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα και οι συντάξεις, πρέπει να έλθουν επενδύσεις, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή και να δημιουργηθούν δουλειές.
Στο θέμα της αδήλωτης εργασίας, ο κ. Μαυρωτάς πρότεινε το πρόστιμο να μην είναι σταθερό, αλλά να είναι ανάλογο του μεγέθους της επιχείρησης, ώστε να μην εξοντώνονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ υποστήριξε και την ύπαρξη ενός point system.
Διερωτήθηκε επίσης για ποιον λόγο το δημόσιο και οι δημόσιες επιχειρήσεις εξαιρούνται από τις διατάξεις περί συνευθύνης της αναθέτουσας αρχής, εργολάβου και υπεργολάβου, υποστηρίζοντας ότι έτσι ενδέχεται να δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Έκρινε θετικές τις διατάξεις για τα ασυνόδευτα ανήλικα παρά τις όποιες ασάφειες υπάρχουν.
Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στην τροπολογία την οποία κατέθεσε το Ποτάμι σχετικά με τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος ειδικής άδειας μίας ημέρας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα όταν αυτοί συμμετέχουν σε αιμοδοσία. Επεσήμανε πως η χρήση αυτής της άδειας μπορεί να γίνεται μέχρι δύο φορές τον χρόνο και ότι προβλέπεται να υπάρχει συνεννόηση και με τον εργοδότη.
Τέλος έκανε αναφορά στην τροχοπέδη για την προσέλκυση επενδύσεων που πλέον εκτός από τη γραφειοκρατία, την υπερφορολόγηση και την αργή απονομή δικαιοσύνης, έχει να κάνει έντονα με την αβεβαιότητα που εκπέμπει το πολιτικό σύστημα της χώρας, μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και πλειοδοσίας λαϊκισμού από τα δύο μεγάλα κόμματα τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι λέει για ΒΟΑΚ και Canadair
Bιομηχανίες και σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις από τις αυξήσεις στο κόστος πρώτων υλών
Τι αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σε έκθεσή του
Στόχος μας η νέα πτέρυγα να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο Κέντρο Αποθεραπείας Χρονίων Παθήσεων
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η ισραηλινή πρεσβεία
Διερωτήθηκε γιατί, εφόσον υπήρχαν υποψίες εναντίον του για το πρόσωπό του, του είχε ανατεθεί κεντρικός ρόλος
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
4,8 χιλιόμετρα υπόγειας διαδρομής προστίθενται στο ενιαίο δίκτυο
«Εξέχων ζωγράφος και λεπταίσθητος ποιητής»
«Δεν θέλουμε να έχουμε ανεμογεννήτριες στην Αττική», δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος
Το σχέδιο ΝΔ και ΕΛ.ΑΣ που καλείται να ματαιώσει
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
6 νέα έργα σε Βύρωνα, Ελευσίνα, Μοσχάτο-Ταύρο, Μέγαρα, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα και Καισαριανή
Συζητήθηκε το ζήτημα της τρομοκρατίας και η ανάγκη να υπάρξει αποφασιστική στάση απέναντι στο φαινόμενο
«Δεν θα στείλουμε τον λογαριασμό στα παιδιά μας»
Ο υπουργός αναφέρθηκε στα σχόλια του ηθοποιού προς το πρόσωπό του με αφορμή την υπόθεση Marfin
«Η κυβέρνηση θα κατευθύνει τους πόρους στο σύνολο της κοινωνίας»
Η παραίτησή του έγινε δεκτή και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Η κυβέρνηση μιλά για μεταρρυθμίσεις αλλά περιορίζεται στα μερεμέτια
Οι εκλογές της αποδόμησης και ο κίνδυνος της ακυβερνησίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.