Πολιτικη & Οικονομια

Μαυρωτάς: Το «διαίρει και βασίλευε» είναι το αγαπημένο άθλημα του κ. Τσίπρα

«Πολιτικός ιανός ο πρωθυπουργός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mavrwtas.jpg
©EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού κατήγγειλε ο βουλευτής Αττικής με το Ποτάμι και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή το άρθρο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, για την αναγνώριση του Συλλόγου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ως ισότιμου κοινωνικού εταίρου.

Χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως «πολιτικό ιανό», καθώς μόλις πριν σχεδόν ένα μήνα, στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ έδινε ευχαριστίες και μιλούσε για γόνιμες προσπάθειες του ΣΕΒ, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις με τον κ. Φέσσα, ενώ χθες από τη Θεσσαλονίκη κατηγορούσε τον ΣΕΒ, αποδίδοντάς του πολιτικά κίνητρα και αφήνοντας μομφές προς την ηγεσία του. Ένας διχαστικός λόγος που, όπως σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού, ο κ. Τσίπρας μπορεί με καταπληκτική ευκολία να λέει τα αντίθετα πράγματα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. 

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά, όλοι θυμούνται τον Ιούλιο του 2015.

Ο κ. Μαυρωτάς έκανε ειδική αναφορά στο νόμο Κατρούγκαλου και τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία έχει προκαλέσει στους πολίτες που παράγουν και επιχειρούν, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν φορολογικό νόμο που απλά η Κυβέρνηση τον βάφτισε ασφαλιστικό. Ένας νόμος, ο οποίος, όπως είπε, είναι έντονα αντιαναπτυξιακός και στοχεύει στο χτίσιμο υπερπλεονασμάτων για επιδοματική πολιτική με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές. Τόνισε ότι για να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα και οι συντάξεις, πρέπει να έλθουν επενδύσεις, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή και να δημιουργηθούν δουλειές.

Στο θέμα της αδήλωτης εργασίας, ο κ. Μαυρωτάς πρότεινε το πρόστιμο να μην είναι σταθερό, αλλά να είναι ανάλογο του μεγέθους της επιχείρησης, ώστε να μην εξοντώνονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ υποστήριξε και την ύπαρξη ενός point system.

Διερωτήθηκε επίσης για ποιον λόγο το δημόσιο και οι δημόσιες επιχειρήσεις εξαιρούνται από τις διατάξεις περί συνευθύνης της αναθέτουσας αρχής, εργολάβου και υπεργολάβου, υποστηρίζοντας ότι έτσι ενδέχεται να δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Έκρινε θετικές τις διατάξεις για τα ασυνόδευτα ανήλικα παρά τις όποιες ασάφειες υπάρχουν.

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στην τροπολογία την οποία κατέθεσε το Ποτάμι σχετικά με τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος ειδικής άδειας μίας ημέρας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα όταν αυτοί συμμετέχουν σε αιμοδοσία. Επεσήμανε πως η χρήση αυτής της άδειας μπορεί να γίνεται μέχρι δύο φορές τον χρόνο και ότι προβλέπεται να υπάρχει συνεννόηση και με τον εργοδότη.

Τέλος έκανε αναφορά στην τροχοπέδη για την προσέλκυση επενδύσεων που πλέον εκτός από τη γραφειοκρατία, την υπερφορολόγηση και την αργή απονομή δικαιοσύνης, έχει να κάνει έντονα με την αβεβαιότητα που εκπέμπει το πολιτικό σύστημα της χώρας, μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και πλειοδοσίας λαϊκισμού από τα δύο μεγάλα κόμματα τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.