- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπαϊράκι Κατσίκη: Δεν ψηφίζω την κατάτμηση Β' Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής
Διαφωνία με απλή αναλογική
Τη διαφωνία του τόσο με τις διατάξεις για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές στους δήμους όσο με την τροπολογία για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του ν/σ για τον «Κλεισθένη 1».
Kατά την ομιλία του ο βουλευτής της πλειοψηφίας δεν προχώρησε στο δια ταύτα, δηλαδή, αν θα υπερψηφίσει ή όχι τις ρυθμίσεις, ωστόσο σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr ο κ. Κατσίκης τόνισε ότι ναι μεν θα ψηφίσει υπερ επί της αρχής του νομοσχεδιου αλλά θα καταψηφίσει και τα συγκεκριμένα άρθρα, καθώς διαφωνεί κάθετα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αφήνει την κυβερνητική πλειοψηφία με 151 βουλευτές.
Να σημειωθεί ότι πηγές των ΑΝΕΛ που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, τόνισαν ότι δεν πρόκειται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι κανένας άλλος βουλευτής πλην του κ. Κατσίκη δεν θα καταψηφίσει άρθρο του νομοσχεδίου.
Μιλώντας στην Επιτροπή τη Βουλής ο κ. Κατσίκης ήταν σαφής και κάθετος στην διαφωνία του:
Σε ό,τι αφορά στο σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών Β΄Αθηνών και Αττικής (σ.σ. στην οποία εκλέγεται βουλευτής), τόνισε ότι καταρχήν διαφωνεί με την μείωση των εδρών από 15 σε 14, προσθέτοντας ότι πλήττονται τα μικρά κόμματα, καθώς «η Περιφέρεια Αττικής δεν θα εκπροσωπείται στο σύνολό της γιατί (σ.σ. τα μικρά κόμματα) θα εκλέγουν μόνο έναν βουλευτή σε μία από τις δύο νέες περιφέρειες». Επιπλέον, μίλησε για τον κίνδυνο να μείνουν από τώρα ορφανές οι περιφέρειες, καθώς κανένας από τους σημερινούς βουλευτές δεν πρόκειται να ασχοληθεί με όλη την περιφέρεια, όταν θα γνωρίζει ότι θα είναι υποψήφιος σε μία μικρότερη. Ζήτησε, δε, από τον υπουργό Εσωτερικών να τροποποιήσει την τροπολογία ώστε να μην έχει εφαρμογή στις επόμενες εκλογές ακόμη κι αν ψηφιστεί με 200 ψήφους.
Σχετικά με την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς θα δημιουργήσει προβλήματα στην διακυβέρνηση των δήμων: «Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος γιατί έχω υπηρετήσει 20 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Πηγή: aftodioikisi.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.