Πολιτικη & Οικονομια

Τα κοντά ποδάρια της σαρανταποδαρούσας

Πώς οι «ανήθικες προθέσεις» της ΝΔ για τις συντάξεις γίνονται σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και οι «ανήθικοι νόμοι» της κυβέρνησης εξαφανίζονται…

Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ναι, αλλά τι  συμβαίνει όταν έχουμε να κάνουμε με μια αναξιόπιστη… σαρανταποδαρούσα;

Δεν έχουν απαλυνθεί ακόμη οι εντυπώσεις από τη συζήτηση στη Βουλή όπου ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος αποκλειστικό, υποτίθεται, δημοσίευμα εφημερίδας, κατηγορούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκλιπαρούσε Μέρκελ και Ζεεχόφερ να μην  ακυρωθεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ουδέποτε τους συνάντησε... Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτώντας αν θα εφαρμόσει τις περικοπές στις συντάξεις που η κυβέρνησή του ψήφισε. Η απάντηση ήρθε με τροπολογία της ΝΔ που ζητεί από την κυβέρνηση να ακυρώσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων -είχε προηγηθεί πρόταση νόμου του ΚΙΝ.ΑΛ. με το ίδιο περιεχόμενο.

Έτσι το «μπαλάκι» γυρνούσε κάθε φορά στους πρωτεργάτες της ρύθμισης για τις συντάξεις -και σε αυτούς που την ψήφισαν βεβαίως. 

Λίγες ώρες αργότερα, απτόητος ο κ. Ζαχαριάδης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όσα συζητήθηκαν, έδωσε τη δική του μακιαβελική ερμηνεία για τα κίνητρο της ΝΔ σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις: «η  ΝΔ σε αυτό το ζήτημα δεν ενδιαφέρεται για το αν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν περικοπές. Ενδιαφέρεται να γίνουν περικοπές για να φορτωθεί το πολιτικό κόστος ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος, ο Δραγασάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να απολαύσει η ίδια πολιτικά οφέλη».

Σατανικό, πώς δεν το είχε σκεφτεί πριν από τη συζήτηση στη Βουλή ώστε να εφοδιαστεί ο πρωθυπουργός με ακόμα πιο φαρμακερά βέλη στη φαρέτρα του; Υπάρχει βεβαίως ένα προβληματάκι. Ας υποθέσουμε ότι είναι ανήθικο η ΝΔ να απολαμβάνει πολιτικά οφέλη από το να θέλει περικοπές  στις συντάξεις για να φορτώσει το κόστος σε όσους κατονομάζει ο κ. Ζαχαριάδης. Τότε, πόσες φορές  πιο ανήθικο είναι να ψηφίζουν οι Τσίπρας, Τσακαλώτος, Δραγασάκης και ΣΥΡΙΖΑ τις περικοπές  στις συντάξεις; Γιατί πριν εγκαλέσουμε τη ΝΔ για την «ελεεινή απόλαυσή» της, ας μας εξηγήσει  ο  γραμματέας της Κ.Ο. του  ΣΥΡΙΖΑ για τον ελεεινό νόμο της  περικοπής των συντάξεων.

Η σαρανταποδαρούσα που λέγαμε…