Πολιτικη & Οικονομια

Μοσκοβισί: Μετά από 8 δύσκολα χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα (live)

«Δεν θα ξανάρθει εδώ η τρόικα!» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Ευρωπαίος Επίτροπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
moscovisi.jpg
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

O Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, εξήρε την πορεία της Ελλάδας τονίζοντας μετταξύ άλλων ότι «Μετά από 8 δύσκολα χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, στην αυτονομία και στις αγορές», ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής, με θέμα «Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης που γίνεται σε συνέχεια της συνολικής συμφωνίας του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ο Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι αυτά τα 8 χρόνια ήταν απίστευτα δύσκολα για τον ελληνικό λαό για να υπογραμμίσει ότι δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις που χρειάστηκε να ληφθούν από την ελληνική Βουλή, όταν μάλιστα καμία άλλη χώρα δεν χρειάστηκε να λάβει τέτοια μέτρα.

«Ήμουν ανέκαθεν σύμμαχος για να αντιταχθώ στις υπερβολές της λιτότητας και σε αυτούς που ήθελαν μια τιμωρητική δράση στην Ελλάδα», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και τόνισε ότι έδωσε μάχη για την κοινωνική διάσταση του τρίτου προγράμματος. «Η Ελλάδα ανέκαθεν δήλωνε την προσήλωσή της στη ζώνη του ευρώ και θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος του ελληνικού λαού και του κοινοβουλίου γιατί διατήρησε τις δύσκολες και αναγκαίες πρωτοβουλίες», είπε και πρόσθεσε ότι το τέλος του προγράμματος είναι νίκη της Ελλάδας και της ζώνης του ευρώ.

«Θέλω να σας συγχαρώ για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων μέσα στα χρονοδιαγράμματα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μοσκοβισί και ευχαρίστησε τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο που κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων στο Eurogroup. Ειδικά για τη συμφωνία του Eurogroup, και την απόφαση για το χρέος, είπε ότι περιλαμβάνονται εξαιρετικά σημαντικά μέτρα που βοηθούν σημαντικά την Ελλάδα.

To πεπρωμένο είναι πλέον στα δικά σας χέρια και σας καλώ να είστε προσεκτικοί, είπε ο κ. Μοσκοβισί και τόνισε ότι η Ελλάδα πατάει ξανά στα δύο της πόδια.

«Θέλω να το πω: δεν είναι τέταρτο μνημόνιο αυτό που κάνουμε, δεν θα ξανάρθει εδώ η τρόικα!», είπε ο κ. Μοσκοβισί, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.