Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 445

Ένα είναι σίγουρο: οι αποσπασµένοι στα γραφεία βουλευτών, εκτός από το µισθό τους, λαµβάνουν και υπερωρίες για την επιπλέον απασχόλησή τους.

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 445
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45677-102463.jpg

Υπουργός, που μόλις ανέλαβε, άρχισε να μοιράζει δωράκια σε φιλικά σωματεία.

Περί το 20% των πτυχίων σε διορισµούς στο ∆ηµόσιο είναι πλαστά. Υπάρχει εικόνα στην κυβέρνηση, αλλά δεν δηµοσιοποιείται. Γιατί; Μήπως γιατί είναι «δικά µας παιδιά»;


Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι εκπαιδευτικοί είναι αποσπασµένοι και πού. Το Υπουργείο Παιδείας ξέρει µόνο για τους φορείς της αρµοδιότητάς του. Για τα βουλευτικά γραφεία επικρατεί... αναρχία.


Ένα είναι σίγουρο: οι αποσπασµένοι στα γραφεία βουλευτών, εκτός από το µισθό τους, λαµβάνουν και υπερωρίες για την επιπλέον απασχόλησή τους...


Η κυβέρνηση Καραµανλή παρέλαβε 129.000 συµβασιούχους το 2004, είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Τι παρέλειψε; Ότι τους µονιµοποίησε, για να σιγουρευτεί η νίκη της Ν∆ στις εκλογές.


Στο Μέγαρο Μαξίµου επέµεναν πως οι αντιρρήσεις του Νικήτα Κακλαµάνη για το πολυνοµοσχέδιο οφείλονται στην εµµονή του να είναι υποψήφιος δήµαρχος Αθήνας. Μα, γίνονται και τέτοια;


Υπουργός, που µόλις ανέλαβε, άρχισε να µοιράζει δωράκια σε φιλικά σωµατεία και φορείς, ακόµα και για περιπτώσεις που οι υπηρεσίες του υπουργείου του είχαν κάνει απορριπτική εισήγηση.


Σχόλιο πλειοψηφικού στελέχους στον ΣΥΡΙΖΑ για το «Αριστερό Ρεύµα»: «∆ηλώνουν µπολσεβίκοι, αλλά µε τα ποσοστά τους είναι µενσεβίκοι». Τόσο... συντροφικά.


Σας το είχαµε πει. Ο Γ. ∆ραγασάκης, πρώτος σε σταυρούς στον ΣΥΡΙΖΑ, πάει για πρωθυπουργός, αν το κόµµα του κυβερνήσει. «Κλείδωσε».


«Κόντρα διαδροµές». Νέα αντιµνηµονιακή τηλεοπτική εκποµπή από τον Χριστιανοδηµοκράτη Νίκο Νικολόπουλο. Και βουλευτής και αστέρας TV.


Ο βουλευτής Γιάννης Κουράκος (Νέα ΜΕΡΑ) συστρατεύεται µε το µητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείµ κατά του ανοίγµατος των καταστηµάτων και τις Κυριακές. Ξέρετε γιατί; Όπως λέει ο ίδιος, «η απόφαση επιβεβαιώνει ότι υπάρχει σχέδιο άλωσης της πνευµατικής ιδιοπροσωπείας µας». Κύριε ελέησον!


Κι όµως. Ο πρώην βουλευτής της Ν∆, πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός ∆ηµήτρης Σιούφας επιθυµεί να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας. Τώρα που χάλασε η δουλειά µε τον Φ. Κουβέλη…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ