- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας καλεί ΝΑΤΟ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας
Περισσότερες ενέργειες για να μπει ένα τέλος στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον γενικό γραμματέα να αναλάβει πρωτοβουλίες, με βάση το άρθρο 1 της Συμμαχίας, καθώς η διαμάχη αφορά δύο κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και η κράτηση των δύο Ελλήνων γίνεται χωρίς καμία κατηγορία και ήδη έχει φθάσει τους 3,5 μήνες.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε στον πρωθυπουργό ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια.
«Σαφές το πλαίσιο της συμφωνίας με την πΓΔΜ»
Αναφορικά με το «Βόρεια Μακεδονία» και τη συμφωνία των Πρεσπών με την πΓΔΜ, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε σαφές το πλαίσιο για το τι πρέπει να γίνει από κάθε πλευρά, προκειμένου να ακολουθήσει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εξέφρασε τη συμφωνία του με αυτό το πλαίσιο που του περιέγραψε ο πρωθυπουργός, κάτι το οποίο έκανε και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Τα γεγονότα αυτά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ερμηνεύονται ως «απόλυτη διασφάλιση των ελληνικών θέσεων για το ονοματολογικό» και «συμφωνία χωρίς "παραθυράκια"».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός έθεσε και το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο. Ο κ. Τσίπρας έκανε το ακόλουθο tweet για το τετ α τετ με τον Γενς Στόλτενμπεργκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.