Πολιτικη & Οικονομια

Αναστασιάδης: Σταθερός εταίρος η Γαλλία

«Πολύτιμος φίλος σε καιρούς προκλήσεων»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας από τους πιο στενούς εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον οποίο η Κύπρος φιλοδοξεί να έχει ακόμη στενότερες σχέσεις είναι η Γαλλία, δήλωσε ο κύπριος πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβείας της Γαλλίας για την Εθνική Ημέρα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Η ελευθερία, η ισότητα και η αδελφοσύνη είναι αξίες που συμμερίζονται Κύπρος και Γαλλία» είπε μεταξύ άλλων ο κύπριος πρόεδρος. Αναφερόμενος στη σταθερή υποστήριξη της Γαλλίας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, και στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ακόμη ότι «η Γαλλία υπήρξε ένας πολύτιμος φίλος της νήσου σε καιρούς προκλήσεων και η στάση αυτή εκτιμάται τα μέγιστα».

Σημείωσε τέλος πως η συνεργασία των δύο χωρών εκτείνεται και στην περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της νότιας γειτονίας, και ότι οι δύο χώρες στοχεύουν στο να μεταμορφωθεί η ασταθής νότια περιοχή σε περιοχή ειρήνης και σταθερότητας.

Γ.Σ.