Πολιτικη & Οικονομια

Όταν ο Τσίπρας έλεγε: Η επιμήκυνση του χρέους είναι ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε

Αμυράς: Πρώτα έλεγε διαγραφή, μετά κούρεμα, όχι επιμηκύνσεις διότι είναι μακρύτερη η θηλιά για τον κόσμο και κάνει τώρα όλα όσα κατηγορούσε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«“Η επιμήκυνση του χρέους είναι ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε”. Αυτά έλεγε ο Τσίπρας το 2012. Να τον πιστέψουμε το 2012 που έλεγε ότι η επιμήκυνση ήταν κάτι αρνητικό για την χώρα ή τώρα που ήρθε στην πραγματικότητα, στον ρεαλισμό και στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες και αντιλαμβάνεται ποια είναι η αλήθεια;» διερωτήθηκε μιλώντας στον Alpha 989 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

 «Πρώτα έλεγε διαγραφή, μετά κούρεμα, όχι επιμηκύνσεις διότι είναι μακρύτερη η θηλιά για τον κόσμο και κάνει τώρα όλα όσα κατηγορούσε. Σαφέστατα χρειαζόταν η ανάσα της επιμήκυνσης. Το στοίχημα είναι άλλο. Αν θα μπορέσει η οικονομία να «πάρει μπροστά» ώστε να βρει δουλειές ο κόσμος, να ανακάμψουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να αποκτήσουμε μια κανονικότητα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.  

Για τη συμφωνία με τα Σκόπια, ο κος Αμυράς είπε: «Όχι, δεν θα την ψηφίσω. Αυτή είναι η διαφοροποίησή μου από τους περισσότερους βουλευτές του Ποταμιού. Υπάρχουν επικίνδυνα σημεία που πρέπει να ανατραπούν». 

Για το Κίνημα Αλλαγής, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ήμουν στην τελευταία συνεδρίαση που είχε να κάνει με το αν θα μείνουμε στο ΚΙΝ.ΑΛ. ή όχι, επειδή δεν συμμετείχα ούτε όταν αποφασίστηκε το Ποτάμι να προχωρήσει προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Απείχα εξ αρχής από το εγχείρημα και γι’ αυτό δεν συμμετέχω στην απεμπλοκή. Η 1η Ιουλίου είναι η καθοριστική ημέρα, η μεγάλη συγκέντρωση των αντιπροσώπων μας θα λάβει απόφαση» και πρόσθεσε «είμαι Ποτάμι και είμαι υπερήφανος. Έχουμε προβλήματα ως μικρό κόμμα αλλά και μεταρρυθμιστικό λόγο ισχυρό. Να δούμε ποιος θα ‘ναι ο προσανατολισμός του κόμματος. Να ενισχύσει τον ευρωπαϊκό λόγο και να στραφεί σε μία συμμαχία ευρωπαϊκών δυνάμεων».