Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα Βούτση - Χατζηδάκη για τον χρόνο των βουλευτών

Η διάρκεια της συζήτησης και η ώρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας προκαλούν εντάσεις στην Ολομέλεια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πρότεινε να μειωθεί ο διαθέσιμος χρόνος ομιλίας των βουλευτών στα 5 λεπτά, έτσι ώστε η ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης να ξεκινήσει στις 18.30 το απόγευμα και η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις 19.30.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί να μη μιλήσουν όλοι οι βουλευτές και να ολοκληρωθεί στις 21.00 το βράδυ η διαδικασία.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για «έμμεση λογοκρισία». Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η εξοικονόμηση χρόνου που πετύχαμε τις δύο προηγούμενες ημέρες, που η Βουλή συνεδρίαζε έως τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς καμία διακοπή, παρακαλώ να χρησιμοποιηθεί για να τελειώσουμε σήμερα το απόγευμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης.

«Κύριε Πρόεδρε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλει πρόταση μομφής επί Αντ. Σαμαρά τελειώσαμε με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα. Τώρα που είστε εσείς κυβέρνηση, εμείς δεν έχουμε το ίδιο δικαίωμα; Τι σας πειράζει να κρατήσει λίγη ώρα ακόμα η διαδικασία;» ρώτησε ο κ. Χατζηδάκης.

Τελικά, ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι θα μιλήσουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που επιθυμούν να τοποθετηθούν και ας ολοκληρωθεί η διαδικασία ακόμα και στη 01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της Βουλής, στις 18.00, προκειμένου να τοποθετηθεί για τη συμφωνία με την πΓΔΜ και τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε αυτό το εθνικό θέμα.