Πολιτικη & Οικονομια

PES προς Φώφη Γεννηματά: Στηρίξτε τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ

Κάλεσμα σε όλα τα μέλη του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fofi.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να έχει διαφωνήσει και επίσημα με το «Βόριεα Μακεδονία»και να έχει ανακοινώσει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, ωστόσο το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κίνημα δήλωσε επίσημα τη στήριξή του.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα κάνει λόγο για «ιστορική συμφωνία» και δίνει τα εύσημα σε Αθήνα και Σκόπια καλώντας παράληλα όλα τα μέλη του να ακολουθήσουν την ίδια τακτική.

«Όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι και κόμματα στην Ευρώπη κατανοούμε και εκτιμούμε τις ακούραστες προσπάθειες και τη βαθιά δέσμευση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ» αναφέρει ο πρόεδρος του PES (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κίνημα)Σεργκέι Στάνισεβ και προσθέτει ότι οι δύο ηγέτες έδειξαν θάρρος και ικανότητα ηγεσίας σε όλους.

Ο Στάνισεβ υπενθυμίζει ότι «το PES έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων, όπως έγινε φανερό κατά τη συνεδρίασή μας στη Σόφια πριν από τρεις εβδομάδες» και καταλήγει λέγοντας: «Ανυπομονούμε να συναντηθούμε και πάλι με τους δύο πρωθυπουργούς (σ.σ. Τσίπρα και Ζάεφ) κατά τη συνεδρίαση του Προεδρείου στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες».

pes.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.