Πολιτικη & Οικονομια

Live η σύγκρουση στη Βουλή για το Σκοπιανό

Μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
voili.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνεχίζεται σήμερα για 2η ημέρα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Η συζήτηση ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης και όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο .

Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.

 

Την απόφασή του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Βουλή. «Η κυβέρνηση χωρίς κοινοβουλευτική νομιμοποίηση κάνει επικίνδυνους χειρισμούς όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα. Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία και να δεσμεύσει τη χώρα σε ένα πλαίσιο που θα δημιουργεί τετελεσμένα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για βαριά υποχώρηση στα εθνικά θέματα. «Δική μου προτεραιότητα και της παράταξης που ηγούμαι είναι να συμβάλω στην ενότητα του ελληνικού λαού. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι η σύγκρουση στο συγκεκριμένο ζήτημα η σύγκρουση δεν αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αλλά και στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής, καθώς Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση και η οποία σχεδιάζεται να υπογραφεί την Κυριακή στις Πρέσπες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ