- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δ. Καμμένος: Κατάπτυστη και ελεεινή η συμφωνία - Δεν εξουσιοδοτούμε τον Κοτζιά
Έχει αποφασίσει για το αν θα στηρίξει την πρόταση μομφής
«Κατάπτυστο και ελεεινό» χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στον ANT1 το κείμενο της συμφωνίας στο ονοματολογικό ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο κ. Κοτζιάς δεν έχει την εξουσιοδότηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να πάει στις Πρέσπες και να υπογράψει την συμφωνία.
«Η συμφωνία δίνει γλώσσα, ταυτότητα και όνομα, πρόσβαση στην ΑΟΖ του Αιγαίου και απαγορεύει ως και να κάνει μια χώρα συλλαλητήρια κατά του άλλου Κράτους και τέλος δεν σου επιτρέπει να υπαναχωρήσεις», είπε και σημείωσε ότι «αν ψηφιστεί από την Βουλή των Σκοπίων, που δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν διότι θα πάρουν πάνω από 30 δις από την είσοδο τους στην ΕΕ και άλλους οργανισμούς, θα πρέπει σε έξι μήνες να περάσει από την ελληνική Βουλή, αλλά αν δεν περάσει θα πρέπει να πέσει η Κυβέρνηση».
Αναφορικά με την στήριξη ή μη της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της Κυβέρνησης, ο Δημήτρης Καμμένος είπε ότι δεν θα απαντήσει πριν ακούσει όλην την συζήτηση στην Βουλή, τονίζοντας ωστόσο ότι «αν δεν είχα αποφασίσει τι θα κάνω, δεν θα ήμουν σοβαρός άνθρωπος».
Ο κ. Καμμένος τόνισε επίσης με νόημα πως έχουν ειπωθεί πάρα πολλά στην Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και σημείωσε πως όποιος δώσει συγχωροχάρτι στο 20σέλιδο θα διαγραφεί.
Ο κ. Καμμένος ουσιαστικά ζήτησε την διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τις διαφορετικές θέσεις που έχει εκφράσει, ενώ αναφορικά με την έγκριση ή μη της συμφωνίας επιτέθηκε στην Κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά «αν δέκα Έλληνες έκαναν επί μια εβδομάδα απεργία πείνας για να μην περάσει η συμφωνία, θα ακύρωναν την συνάντηση στις Πρέσπες, όπως έκαναν με τον Κουφοντίνα».
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε ότι πολλοί επιχειρούν να εκβιάσουν την Κυβέρνηση για επίλυση του Σκοπιανού με την παροχή διευκολύνσεων για το χρέος.
Τέλος, δήλωσε ότι θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Εντός Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ - Κάλυψη δαπανών έως 95%
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Στο συνέδριο Powergame – Economist ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Με μαθηματικούς τύπους, έβγαλαν ό,τι ποσοστά ήθελαν», λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.