Πολιτικη & Οικονομια

Αναμένεται παρέμβαση Κώστα Καραμανλή κατά του «Βόρεια Μακεδονία»

Πιθανόν γραπτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
karamanlis-kwstas.jpg
©EUROKINISSI / MOTIONTEAM

Μια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή ενάντια στη συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία» αναμένεται εντός της ημέρας σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναμένεται να τονίσει ότι γίνονται βήματα πίσω σε σχέση με τα όσα ο ίδιος ως πρωθυπουργός πέτυχε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, ενώ θα απαντήσει και τα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας αλλά και στα όσα λέγονται από στελέχη της κυβέρνησης για ονόματα που είχαν συζητηθεί κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο.

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναφέρει ότι η συμφωνία είναι κακή γιατί κάνει βήματα πίσω από εκείνα που ο ίδιος είχε πετύχει στο Βουκουρέστι το 2008, ενώ αναμένεται να τονίσει ότι δεν διασφαλίζεται το erga omnes. Ο πρώην πρωθυπουργός, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος και αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές κάτι που δεν επιτυγχάνει η παρούσα συμφωνία.
Μάλιστα λέγεται ότι ο Κ. Καραμανλής θα ζητήσει πριν από την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας θα πρέπει η πλευρά των Σκοπίων να κάνει συγκεκριμένα βήματα.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο ακόμη ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η τοποθέτηση του κου Καραμανλή. Πιθανότατα θα είναι γραπτή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ