Πολιτικη & Οικονομια

ΚΙΔΗΣΟ για Σαμαρά: Ας αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου σε όσους τον αγάπησαν

H απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gap.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Κίνημα Αλλαγής στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

«Ο αμετανόητος κ. Σαμαράς ας αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου σε όσους τον αγάπησαν και τον πίστεψαν - δεν χρειαζόμαστε βοήθεια στην ερμηνεία του», αναφέρει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου διάβαζε το διεθνές γίγνεσθαι όσο λίγοι. Η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, που οδήγησε στην επιδίωξη ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και αποτέλεσε πυξίδα για την ατζέντα της Θεσσαλονίκης του 2003, είναι πολιτικές κινήσεις που δεν μπορεί να αναλύσει ο κ. Σαμαράς - στερείται των κατάλληλων ερμηνευτικών εργαλείων».

«O κ. Σαμαράς, ας μείνει σε ό,τι γνωρίζει. Στις άκυρες θεωρίες συνωμοσίας και το διχασμό των Ελλήνων σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Νωρίτερα σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε δε πως «η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου».

«Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια» ανέφερε  κ. Σαμαράς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ