Πολιτικη & Οικονομια

Δανέλλης: Το Κίνημα Αλλαγής να έχει ξεκάθαρη άποψη για τη συμφωνία στο Μακεδονικό

«Θα έχουμε πρόβλημα αν «ποιήσουμε τη νήσσα» για να ικανοποιήσουμε το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
danel.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Θέλω το Κίνημα Αλλαγής να είναι ξεκάθαρο. Αν τυχόν ποιήσουμε τη νήσσα για να μη χαλάσουμε καρδιές, να μη διώξουμε ψηφοφόρους ή για να ικανοποιήσουμε ένα ακροατήριο από το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ θα έχουμε πρόβλημα. Η άποψή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη, οφείλουμε ως προοδευτικός χώρος να μείνουμε μακριά από την παγίδα των μικροκομματικών οφελών».

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο, ο Σπύρος Δανέλλης σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Σκοπιανό μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Όπως τόνισε ο κ. Δανέλλης, το Μακεδονικό «είναι ταυτοτικό ζήτημα για την Κεντροαριστερά». «Περιμένω από το Κίνημα Αλλαγής να μείνει συνεπές σε όσα προσδιορίσει για τον εαυτό του και σε συνέχεια με την προηγούμενη απόφαση για σύνθετη ονομασία αμοιβαία αποδεκτή για όλες τις χρήσεις. Από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενισχύεται αυτή η άποψη και άρα δεν πρέπει να έχουμε επιφυλάξεις», τόνισε ο κ. Δανέλλης και σημείωσε ότι «στο Ποτάμι είναι ρητά διατυπωμένη και αταλάντευτη και έτσι θα πορευτούμε, εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους "βαρίδια" όπως το ΠΑΣΟΚ το οποίο σέβομαι. Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία ενός τμήματος του παλαιού ΠΑΣΟΚ να μετακινηθεί από απόψεις του παρελθόντος. Όλο το υπόλοιπο Κίνημα Αλλαγής είναι σε άλλη πλεύση πολύ πιο ξεκάθαρη και η ΔΗΜΑΡ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και οι Κινήσεις Πολιτών».

Για την επίθεση που δέχτηκε από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο σχετικά με το Μακεδονικό ο κ. Δανέλλης σημείωσε: «Τέτοιου είδους πρακτικές είναι μακριά από τον δικό μου κόσμο, ιδεολογικά, πολιτισμικά, αισθητικά. Διαφωνώ απολύτως και δε θα το έκανα ποτέ. Εξεστι Λακεδομονίοις ασχημονείν. Η προπέτεια και η αμετροέπεια του κ. Κωνσταντινόπουλου τον χαρακτηρίζει». 

«Η απάντησή μου έχει δύο σκέλη: Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα ζήτημα που κατατρώει εθνικό κεφάλαιο, δημιουργεί εχθρούς και δε μας αφήνει να λύσουμε τα πραγματικά μας προβλήματα, επικεντρώνοντας την προσπάθειά μας εκεί, δηλαδή στην Τουρκία. Το δεύτερο σκέλος αφορά την απάντηση στην αήθη και απαξιωτική επίθεση για τις πολιτικές μου επιλογές και απαντώ ότι βεβαίως την πολιτική μου διαδρομή τη χαρακτηρίζει μια συνέπεια και μια αδιαπραγμάτευτη αρχή ότι τις απόψεις μου δημόσια τις υποστηρίζω όπου είμαι βέβαιος ότι έχω δίκιο. Το βασικό μου κριτήριο είναι να είμαι συνεπής με τις αρχές και τους κώδικές μου», δήλωσε επίσης ο κ. Δανέλλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ