Πολιτικη & Οικονομια

Πότε αναμένεται να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ: Ζητεί απαντήσεις από τον Τσίπρα για το Σκοπιανό

«Να φέρει τη συμφωνία για το Σκοπιανό ο πρωθυπουργός στη Βουλή πριν από τις υπογραφές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Δημοκρατία
Νέα Δημοκρατία © EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η Νέα Δημοκρατία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής. Άλλωστε ακόμη και κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αθήνας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε ότι ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται για το Σκοπιανό από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος των ΑΝΕΛ δηλώνει ανοικτά ότι θα καταψηφίσει την οποιαδήποτε συμφωνία που περιέχει τον όρο Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ ετοιμάζει πρόταση ώστε η συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ να περάσει πρώτα από τη Βουλή. Αν αυτή δεν γίνει δεκτή, τότε αναμένεται να προχωρήσει σε πρόταση μομφής. Για να κατατεθεί η πρόταση χρειάζονται 50 υπογραφές βουλευτών, ενώ προϋπόθεση αποτελεί το να είναι η Βουλή ανοιχτή.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ προσανατολίζεται  να καταθέσει την πρόταση μομφής είτε αύριο, Πέμπτη, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και του μεσοπρόθεσμου, είτε την Παρασκευή, όταν η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

Άλλωστε νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη δήλωσε: «Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του.  Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις».

Το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πριν υπογραφεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ