- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κατρούγκαλος: Να προβεί σε πρόταση μομφής η ΝΔ, αν νομίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη
«Εμείς στην πραγματικότητα επιμένουμε σε μία εθνική γραμμή που ένωνε το 2007 όλα τα κόμματα εκτός από το ΛΑΟΣ»
«Αν πιστεύει η αξιωματική αντιπολίτευση πως η κυβέρνηση δεν έχει την δεδηλωμένη μπορούν να προβούν σε πρόταση δυσπιστίας. Κατά το παρελθόν έχουμε ξαναδιαφωνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά ποτέ δεν εκβίασαν την κυβέρνηση. Σε μία κυβέρνηση συνεργασίας διαλέγεις εάν αυτά που σε ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που σε χωρίζουν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας από την συχνότητα του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης.
«Εμείς στην πραγματικότητα επιμένουμε σε μία εθνική γραμμή που ένωνε το 2007 όλα τα κόμματα εκτός από το ΛΑΟΣ. Το μεγάλο πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι πως το 2018 ο κ. Μητσοτάκης λέει όσα έλεγε ο κ. Γεωργιάδης το 2007 που χαρακτήριζε εθνικά επικίνδυνη την τότε υπουργό εξωτερικών κα. Μπακογιάννη» πρόσθεσε.
Για το πώς εξασφαλίζει τη χώρα μας η συμφωνία ο κ. Κατρούγαλος σημείωσε: «Άκουσα ερώτηση για το πώς εξασφαλίζεται η συμφωνία. Για να μπει μία χώρα στο ΝΑΤΟ δεν αρκεί η πρόκληση πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή. Αυτό που περιλαμβάνει η συμφωνία είναι πως δεν θα υπάρξει κύρωση εάν δεν υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων. Εμείς ακολουθούμε την Εθνική γραμμή άρα δεν είμαστε απομονωμένοι».
Για τις πιέσεις και τις φωνές που ζητούν δημοψήφισμα ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Γενικώς είμαι οπαδός των δημοψηφισμάτων και δέχομαι πως το ονοματολογικό είναι στην ψυχή του ελληνικού λαού. Πρέπει όμως να αποφεύγουμε δημοψηφίσματα εκεί που υπάρχει συναισθηματική φόρτιση. Εμείς στην αναθεώρηση του Συντάγματος θα φέρουμε ρύθμιση που θα αναφέρει πως με 500.000 υπογραφές θα γίνεται δημοψήφισμα η Νέα Δημοκρατία θα την ψηφίσει;».
Για το τι κερδίζει η χώρα μας από την συμφωνία ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε: «Η Ελλάδα από την συμφωνία κερδίζει ότι δεν διαιωνίζεται το όνομα Μακεδονία, απελευθερώνουμε σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο για να αξιοποιηθεί στα φλέγοντα με την Τουρκία. Αυτό που κερδίζουμε είναι πως η ταυτότητά τους δεν περιλαμβάνει σχέσεις σφτετεριστικές με την Ελληνικότητα και τον Μέγα Αλέξανδρο. Τα Σκόπια είναι υποχρεωμένα να προχωρήσουν σε Συνταγματική αναθεώρηση και σε πλήρη άρση του αλυτρωτισμού. Αυτό που δώσαμε είναι το αυτονόητο, ταυτότητα που θα ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική ιστορία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Τι ισχύει για τις μεταφορές μεταξύ φίλων
Τελετή με υψηλό συμβολισμό στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Οι δικαστές θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στον φάκελο κάθε υπόθεσης
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.