Πολιτικη & Οικονομια

Φ. Κουβέλης: Δεν είναι δυνατόν 140 χώρες να την αποκαλούν Μακεδονία και εμείς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας

Δηλώσεις από το αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
koybelis.jpg
©EUROKINISSI

Την πλήρη στήριξή στις κυβερνητικές αποφάσεις αναφορικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ, προσέφερε ο Φώτης Κουβέλης κάνοντας λόγο για συμφέρουσα συμφωνία.

«Η μέχρι τώρα διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ είναι αναμφισβήτητα συμφέρουσα, διότι θα άρει μια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε δυο χώρες που γειτνιάζουν.Η Ελλάδα μόνο συμφέρον έχει όπως και η γειτονική χώρα. Βεβαίως η συμφωνία πρέπει να  εξασφαλίζει την παραδοχή των ορών που έχουν τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι «Επιτέλους, δεν είναι δυνατόν 140 χώρες σε όλο τον κόσμο να αποκαλούν την ΠΓΔΜ με τον όρο Μακεδονία, δεν είναι δυνατόν τα 4 από τα 6 μέλη στον ΟΗΕ να αναγνωρίζουν την χώρα με το όνομα αυτό και εμείς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να μην προωθούμε μια λύση που έχει σχέση και με τα δικά μας συμφέροντα. Αυτοί που δεν θέλουν την λύση του θέματος είναι ο Ερντογαν και η Άγκυρα, γιατί θέλουν να προωθήσουν το γνωστό μουσουλμανικό τόξο».

Σε ό,τι αφορά στην στάση του υπουργού άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο Φώτης Κουβέλης είπε ό,τι είναι  «γνωστή η  διαφωνία του με την θέση των ΑΝΕΛ στο θέμα αυτό, αλλά πιστεύει ότι θα υπάρξει η αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και προέβλεψε ότι δεν πιστεύει πως η διαφωνία του Πάνου Καμμένου με το Σκοπιανό, θα τον οδηγήσει στην αποχώρηση από την συγκυβέρνηση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY