- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατρούγκαλος: Παραιτούμαι αν στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει φράση για περικοπές συντάξεων
Άγρια κόντρα στον αέρα με Κικίλια εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή
Τη δική του εκδοχή για το τι τελικά περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο αναφορικά με τις συντάξεις, έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Με την ελληνική κυβέρνηση να έχει δεσμευτεί στους θεσμούς για «ψαλίδι» στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε «ψεύτη» τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια για το θέμα αυτό.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στα χρήματα που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως αν υπάρχει έστω και μια φράση σχετική στο πολυνομοσχέδιο, θα υποβάλει την παραίτησή του.
«Σας λέω λοιπόν ότι αυτό που είπα -και δεν το λέει εύκολα ένας πολιτικός- είναι ότι αύριο θα παραιτηθώ αν φέρει ο κ. Κικίλιας μία φράση από το νομοσχέδιο που να είναι σχετική με περικοπές, είτε με τις συντάξεις, είτε με οτιδήποτε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρώην υπουργός Εργασίας.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αυτά που θα ψηφιστούν την Πέμπτη στη Βουλή, δεν έχουν καμία σχέση με συντάξεις ή περικοπές.
«Με δική σας ευθύνη και υπογραφή του τρίτου Μνημονίου έρχεστε να επικυρώσετε την περικοπή ακόμα 2,5 συντάξεων από τους Έλληνες συνταξιούχους και μνημονιαρά με 5,1 δισ. ευρώ μέτρα» ήταν τα λόγια του Βασίλη Κικίλια στον αέρα, που προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Κατρούγκαλου.
«Λέτε ψέματα κύριε Κικίλια, είναι καθαρό ψέμα. Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία μνεία για περικοπές συντάξεων και αυτό που λέτε είναι ψέμα. Σας λέω αν μου φέρετε τη διάταξη στην όπια αναφέρεστε εγώ αύριο θα παραιτηθώ» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη διαθεσιμότητά του για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όσο και στη Βουλή
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από τον χρόνο εργασίας
Τα σενάρια που εξετάζονται σε περίπτωση παρατεταμένης κρίσης
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.