- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ν. Φίλης: Το Υπερταμείο καθιστά την Ελλάδα αποικία χρέους
Ο πρώην υπουργός εξέφρασε ενστάσεις και για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ ήταν απλώς μετονομασίες του Υπερταμείου, το οποίο με οποιαδήποτε μορφή και ονομασία συνιστά ότι η χώρα μας είναι αποικία χρέους. «Δεν είναι δική μας επιλογή. Μας την επιβάλουν και μας καθιστά αποικία χρέους» είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στις επιτροπές της Βουλής, ο Νίκος Φίλης μίλησε για συνέχιση της λιτότητας ενώ, μεταξύ άλλων, εξέφρασε και τις ενστάσεις του για τα πρωτογενή πλεονάσματα όχι μόνο για το χρέος αλλά και για την κατεύθυνσή τους.
«Τα 3,5% πλεονάσματα φεύγουν από την Ελλάδα και θα πηγαίνουν για την εξυπηρέτηση του δανεισμού. Πρόκειται για αφαίρεση ποσού το οποίο παράγεται στην Ελλάδα και θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σφοδρή ήταν η κριτική του και για τη μείωση φορολογικών συντελεστών σε μεγάλες επιχειρήσεις την ώρα που αυξάνονται οι συντελεστές. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να κινηθεί εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου στο συγκεκριμένο ζήτημα με μονομερείς ενέργειες.
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στο επιτελείο του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά χαρακτηρίζοντας μάλιστα, προκλητική τη μεταχείριση των καναλαρχών. Όπως είπε στο νομοσχέδιο φαίνεται ότι θα υπάρχει κέρδος 70 εκατομμυρίων ευρώ από την αδειοδότηση των σταθμών, την ίδια ώρα όμως η μείωση φορολογίας θα είναι πάνω από 70 εκατομμύρια. «Είναι προκλητικό» είπε ο κ. Φίλης ζητώντας παράλληλα ενίσχυση του έντυπου Τύπου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ομάδα μας μεγαλώνει, αποκτήσαμε και σουτέρ που σπάνια αστοχεί»
«Προτιμώ να παραμείνω στα στοιχεία και στους ανθρώπους που χρειάζονται λύσεις»
Τι αλλάζει στο Λύκειο και πότε θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα Πανελλαδικών
Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα
Η ανεργία μειώθηκε και οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό
«Ο Κάθετος Διάδρομος ενισχύει τις προοπτικές ανάδειξης της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου»
Τα μηνύματα από την αύξηση των υπερωριών
Το πανό ανάρτησαν οπαδοί της ομάδας ΜΖΤ Σκοπίων, στον αγώνα μπάσκετ με τον Ηρακλή
9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media
Αιτήσεις έως τα μέσα του 2027
Η δημοκρατία δεν μπορεί να εξαρτήσει την πορεία της από τις ερμηνείες θα δώσει ο Άρειος Πάγος στα νομικίστικα τερτίπια που θα εφεύρουν οι νεοφασίστες
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.