Πολιτικη & Οικονομια

Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για Κουφοντίνα: Δεν πρέπει να κρίνουμε με εκδικητικό τρόπο

«Δεν θυμάμαι να του είχε ζητηθεί τις προηγούμενες φορές να μεταμεληθεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
koufontinasss.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος χορήγησης αδείας στον «Λουκά της 17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου τόνισε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 πως πρέπει «τα θεσμικά όργανα να κρίνουν αντικειμενικά μια περίπτωση, να έχουν σωφρονιστικό χαρακτήρα και όχι εκδικητικό».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Με νόμιμο τρόπο έχει πάρει τις προηγούμενες άδειες. Είχαν συνεκτιμηθεί όλα τα στοιχεία του φακέλου του και είχε πάρει ήδη δύο φορές άδεια. Δεν έγινε κάτι. Πήγε στην οικογένειά του. Τώρα ζήτησε τρίτη φορά άδεια και νομίζω τα θεσμικά όργανα της πολιτείας είναι υποχρεωμένα είτε να το δεχθούν είτε δικαιολογημένα να μην κάνουν δεκτό ένα αίτημα που προέρχεται από έναν πολίτη».

«Το θέμα που μπαίνει, της μεταμέλειας… το θεωρώ από τον κ. Κουφοντίνα λογικό γιατί δεν ξέρω, δεν θυμάμαι να είχε ζητηθεί και ποτέ να μεταμεληθεί.  Στις προηγούμενες άδειες που του είχαν δοθεί δεν τέθηκε θέμα μεταμέλειας. Θεωρώ ότι πρέπει τα θεσμικά όργανα να κρίνουν αντικειμενικά μια περίπτωση, να έχουν σωφρονιστικό χαρακτήρα και όχι εκδικητικό. Και αυτό βλέπω να γίνεται με τις δύο φορές που πήρε άδεια. Δεν ξέρω τώρα γιατί δεν γίνεται».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ