- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα
Σκληρή εποπτεία ζητεί η Γερμανία, για ελάφρυνση χρέους
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αφήνει να εννοηθεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι όλα είναι ακόμη ανοικτά, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από το κρίσιμο Eurogroup στις 21 Ιουνίου, αλλά δηλώνει αισιόδοξος ότι η χώρα μας θα βγει στις αγορές.
«Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πώς θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πώς θα είναι το μέλλον, πώς θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται» δήλωσε ο Όλαφ Σόλτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας «Τα Νέα».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Σόλτς δήλωσε επίσης ότι «δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα (των συζητήσεων). Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μία καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πορεία διαβουλεύσεων μες το ΔΝΤ, ο κ. Σόλτς δήλωσε ότι «συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις».
Πάντως, προκειμένου η Γερμανία να συμφωνήσει σε ένα πακέτο διευθέτησης του χρέους η Γερμανία φέρεται να ζητεί σκληρή εποπτεία κι επιπρόσθετους ελέγχους στις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η χώρα. Αντίθετα, το ΔΝΤ επιδιώκει να μην απαιτούνται πρόσθετοι όροι και έλεγχοι προκειμένου να το καταστήσει βιώσιμο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.