Πολιτικη & Οικονομια

Συνεδριάζει το Washington Group παρουσία Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος

Στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρίστιν Λαγκάρντ
Κρίστιν Λαγκάρντ © EPA/SHAWN THEW

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Washington Group, παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών των επτά ισχυρών του κόσμου στον Καναδά. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης είναι το ελληνικό χρέος.

Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των κυριότερων οικονομιών της Ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας), με τους επικεφαλής της ΕΚΤ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν και την ίδια την γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες συζητούνται λύσεις και πιθανότητες εξεύρεσης συμφωνίας για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών αποτελεί η επίτευξη οριστικής και ολικής συμφωνίας για το χρέος εντός του Ιουνίου. Η λύση για το ελληνικό χρέος θα καθορίσει και τη μετέπειτα στάση του ΔΝΤ απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα καλείται να ολοκληρώσει τα 88 προαπαιτούμενα και να συναινέσει στη συμφωνία μη αναστρεψιμότητας των μεταρρυθμίσεων, που έχουν συμφωνηθεί.

Η προθεσμία της 14ης Ιουνίου για την εκπλήρωσή τους είναι ανελαστική, καθώς στο Euro Working Group που θα πραγματοποιηθεί πριν τις 21 Ιουνίου, θα συζητηθεί η Έκθεση Συμμόρφωσης των θεσμών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.