Πολιτικη & Οικονομια

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Η βάση του ΚΙΝΑΛ να αποφασίσει με δημοψήφισμα για την επόμενη μέρα των εκλογών»

«Η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του Κινήματος Αλλαγής θέλει αυτοδύναμη πορεία και αυτόνομη στρατηγική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theoharopoulos.jpg
© eurokinissi

«Την επόμενη μέρα των εκλογών η λύση είναι η εθνική συνεννόηση και προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να είναι οι μονομερείς συνεργασίες με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του Κινήματος Αλλαγής θέλει αυτοδύναμη πορεία και αυτόνομη στρατηγική.

Δεν θέλει να είναι δεκανίκι είτε της ΝΔ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν και ορισμένα κεντρικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής». Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε ότι, επειδή θεωρείται σχεδόν σίγουρο στην κοινή γνώμη ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη στις επόμενες εκλογές, δεν μπορεί η Δημοκρατική Παράταξη να ανασυγκροτείται με στόχο το πώς θα ξαναβρεθεί σε καρέκλες εξουσίας. «Βεβαίως θα έχουμε πρόταση διακυβέρνησης, βεβαίως μπορεί να έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης, δεν έχουμε στόχο να πετάμε πέτρες ως αντιπολίτευση, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτός ο χώρος πρέπει να διώξει επιτέλους την ασθένεια του κυβερνητισμού. Η ανανέωση να είναι ανανέωση πρακτικών, λόγων, προσώπων, κυρίως σε επίπεδο κυβερνητισμού» ανέφερε και τόνισε:

«Σε κάθε περίπτωση το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να επιβραβευτεί και να είναι στις τρεις πρώτες δυνάμεις. Εμείς δεν έχουμε στόχο την κυβερνητική αστάθεια της χώρας, έχουμε στόχο την πολιτική σταθερότητα, αλλά όλες οι επιλογές θα πρέπει να αξιολογηθούν στα συλλογικά όργανα. Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να γίνει πρώτα δημόσιος διάλογος και μετά στα συλλογικά όργανα.

Πρόταση μου είναι αυτές οι αποφάσεις να ληφθούν με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα από τη βάση του Κινήματος Αλλαγής. Είναι πολύ γρήγορη διαδικασία, μέσα σε τρεις μέρες μπορεί να γίνει, οι προτάσεις όλων των κεντρικών στελεχών μπορούν να κατατεθούν και η βάση, που δεν θέλει πλέον την παράταξη δεκανίκι είτε της συντηρητικής παράταξης, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, να αποφασίσει».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ