- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Θεοδωράκης: Η συμφωνία στο Σκοπιανό πρέπει να έχει σφραγίδα ΝΑΤΟ - ΕΕ
«Που δεν θα μπορεί να αλλάξει»
Η συμφωνία στο Μακεδονικό «θα πρέπει να έρθει με εγγύηση της ΕΕ και "σφραγίδα" του ΝΑΤΟ, που δεν θα μπορεί να αλλάξει» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104.6» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ.
Πρόσθεσε ότι αν η πρόταση που έρθει είναι «σύνθετη ονομασία erga omnes και με συνταγματική αναθεώρηση» τότε «πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα». «Aν η ΕΕ κάνει το άνοιγμα στα δυτικά Βαλκάνια, σε Αλβανία και πΓΔΜ, θα πούμε "εμείς δεν θέλουμε";» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος, αναφερόμενος στη θέση του Κινήματος Αλλαγής επί του θέματος, τόνισε ότι η εισήγηση είναι: «Πρέπει να συμβάλουμε σε μία λύση. Δεν νομίζω ότι στα εθνικά θέματα θα πρυτανεύσει μια μικροκομματική λογική, αλλά το εθνικό συμφέρον».
Σχετικά με την πορεία της χώρας μετά το τέλος του μνημονίου, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «η χώρα πάει χωρίς τα κατάλληλα "παπούτσια", ξυπόλητη σε όσα θα ακολουθήσουν μετά τον Αύγουστο» και επανέλαβε: «Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μιλάμε για αντιμετώπιση συγκεκριμένων θέματων που εκκρεμούν στην κοινωνία». Συμπλήρωσε δε: «Ακόμα και όταν είχαμε κακούς πρωθυπουργούς, είχαμε το μαξιλάρι της Ευρώπης. Από τον Σεπτέμβριο ποιος θα σε δανείσει, όταν θα υπάρξουν πέντε ενδεχόμενες λάθος αποφάσεις και το ταμείο θα αδειάσει; Θα σε δανείσουν οι αδυσώπητες αγορές; Xαθήκαμε, λοιπόν, δεν θα έχουμε ανάκαμψη ποτέ» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Έκανε μάλιστα λόγο για την αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης: «Η εθνική συνεννόηση είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και ακολούθως της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς προτείναμε μια ελάχιστη συνεννόηση για τα σημαντικά θέματα. Οι μεν δεν το κάνουν από φόβο μην χάσουν τις καρέκλες και οι δε περιμένοντας να πάρουν αύριο τις καρέκλες».
Ερωτηθείς σχετικά με τις εκφραζόμενες κατά καιρούς διαφορετικές θέσεις στο Κίνημα Αλλαγής, απάντησε: «Δεν υποφέρουμε από ανομοιογένεια. Δεν είναι το ζήτημα η του τάφου σιγή στο πολιτικό σύστημα. Οι διαφορετικές απόψεις είναι πλούτος. Δεν πιστεύω στις παλαιές λειτουργίες των κομμάτων. Κάνουμε μια σύνθεση δυνάμεων και καθημερινά προσπαθούμε να έχουμε μια πρόταση έντιμη και καθαρή χωρίς εξυπνάδες προς τον λαό [...] Στόχος μας είναι η ενότητα προς όφελος των πολιτών. Να δημιουργήσουμε μια σιγουριά στον κόσμο και όχι στα στελέχη. Αυτός είναι ο στόχος μας με το Κίνημα Αλλαγής».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.