- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δ. Τζανακόπουλος: Βγαίνουμε χωρίς νέο μνημόνιο
Τι είπε για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό
Για «καθαρή έξοδο» της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο «χωρίς πιστοληπτική γραμμή και άρα χωρίς νέο μνημόνιο» έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Όσον αφορά το ΔΝΤ δεν υπάρχει καμία εμμονή από την ελληνική πλευρά. Η Ελλάδα, τον Αύγουστο θα κλείσει έναν πολύ δύσκολο 8ετή κύκλο. Επομένως, ό,τι και αν αποφασίσει το ΔΝΤ, η οριστική και αμετάκλητη έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, είναι αδιαπραγμάτευτη».
Σχετικά με το διαρκές αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια φάση οικονομικής ανάκαμψης, μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εκλογές από την περίοδο της πρώτης αξιολόγησης. Επομένως, πρόκειται για ένα αίτημα που ουδεμία σχέση έχει με την κοινωνική και την πολιτική πραγματικότητα, αλλά μάλλον με τη διαρκή αμηχανία στην οποία βρίσκεται η ΝΔ και εσχάτως και το Κίνημα Αλλαγής».
«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και θα κριθεί τότε για τα πεπραγμένα της. Και να είστε βέβαιοι ότι η σύγκριση της Ελλάδας του 2014 με αυτήν του 2019 θα είναι η νύχτα με τη μέρα» πρόσθεσε.
Σημαντικά βήματα στο ονοματολογικό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας: «Έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου στις συζητήσεις, ωστόσο απομένει ακόμη αρκετός δρόμος που πρέπει να διανυθεί».
Παράλληλα, επανέλαβε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση «εξακολουθεί να είναι η εξασφάλιση του erga omnes και της συνταγματικής αναθεώρησης και ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της γείτονος, που δημόσια αποδέχθηκε αυτήν την προοπτική».
«Η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται στη βάση των τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα το πακέτο προτάσεων του απεσταλμένου κ. Νίμιτς» συμπλήρωσε.
Βιώσιμη λύση στο Κυπριακό
Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Αποτελεί σταθερό στόχο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Από 'κει και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε το πέρας των τουρκικών εκλογών και στη συνέχεια να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.