Πολιτικη & Οικονομια

Αντεπίθεση Τσίπρα: Έχετε το θράσος να μου επιτίθεστε κύριε Μητσοτάκη;! (video)

«Η Αριστερά σ' αυτόν τον τόπο ήταν πάντα στη θέση του διωκόμενου, όχι του διώκτη»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλ. Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουν οι εποχές των Γκοτζαμάνηδων και του τρικύκλου

Μια από τις πιο σκληρές αντιπαραθέσεις είναι η σημερινή στην Βουλή ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Μέσα σε κλίμα έντασης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απάντησε κατά τη δευτερολογία του στα όσα είπε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Η Αριστερά σ' αυτόν τον τόπο ήταν πάντα στη θέση του διωκόμενου, όχι του διώκτη» και πρόσθεσε: «Έχετε το θράσος να μου επιτίθεστε κύριε Μητσοτάκη;!» και κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν διέγραψε τον δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο ο οποίος δήλωσε ότι «καλά έκαναν στον Μπουτάρη».

Παράλληλα, σχολίασε πως έχει την αίσθηση ότι σε αντίθεση με ό,τι δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης σε πολιτικά περιοδικά του εξωτερικού, το ανησυχητικό τούτη την ώρα είναι μία έξαρση εθνικισμού, εθνικολαϊκισμού, μία άνοδος επικίνδυνη της άκρας δεξιάς. «Και βλέπω αυτό να μην σας ανησυχεί» τόνισε. 

«Όπως δεν σας ανησύχησε όταν στους 300 βουλευτές ήρθε επιστολή κατάπτυστη από ορισμένες πολιτιστικές ενώσεις που αυτοαποκαλούνται "παμμακεδονικές ενώσεις" ότι αν ψηφίσουν συμφωνία με τη βόρεια γειτονική χώρα σύνθετης ονομασίας που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, αυτό σημαίνει ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια ή θάνατο» πρόσθεσε και τον κατηγόρησε ότι δεν είχε καταδικάσει τότε. 

Ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι και καταδίκασε την απειλή που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκη από τον Ρουβίκωνα λέγοντας: «Θέλω να σας πω ότι εξίσου είναι καταδικαστέες και κατακριτέες οι αμέτρητες απειλές και ευθείες απειλές που έχουμε δεχτεί τόσο εγώ, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, με γράμματα και μηνύματα και επιστολές, με δέματα που είχαν και σφαίρες, το τελευταίο διάστημα». 

Για τις εκλογές

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές υποστηρίζοντας ότι αυτή την άποψη δεν τη συμμερίζονται όλοι οι σύμμαχοί της στο Κίνημα Αλλαγής. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτό της κάνει κακό και προσωπικά.

«Άκουσα την κ. Γεννηματά με άκρως επιθετικό τρόπο, ώρες-ώρες αλαζονικό και καμιά φορά υπερφίαλο, λες και ο κόσμος ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον κ. Σαμαρά, μάλιστα, να ζητά με στόμφο εκλογές τώρα» είπε χαρακτηριστικά. 

Και σχολίασε πως δεν έχει καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που έστειλε μία επιστολή πριν από λίγες ημέρες σε όλους τους αρχηγούς, όπου επεσήμαινε πόσο κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, πριν κλείσει η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία.

«Εκλογές τώρα», δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, τόνισε, «σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο».

«Εμάς δεν μας ακούτε (σ.σ. κυρία Γεννηματά). Τους συντρόφους σας στην Ευρώπη δεν τους ακούτε, από το ΕΣΚ; Δεν ακούσατε τον κ. Μπούλμαν;» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον επικεφαλής της Ευρωομάδας του Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών που κάλεσε όλα τα προοδευτικά κόμματα στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό δρόμο για το μέλλον της χώρας και ανέφερε ότι δεν βλέπει καμία βελτίωση αν η διακυβέρνηση της χώρας αναληφθεί εκ νέου από τη ΝΔ, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη βύθιση της χώρας στο χάος.

Για το Σκοπιανό

Ως προς το ονοματολογικό, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση τοποθετήθηκε σαφώς και εγκαίρως και πως το ίδιο έκανε και ο ίδιος προσωπικά επιδιώκοντας την τάχιστη δυνατή ενημέρωση και συνεννόηση.

«Πριν ακόμα γυρίσω από τη Σόφια, είπα ότι έχουμε ακόμα πολύ σημαντικό δρόμο να διανύσουμε για να έχουμε συμφωνία, παρά την πρόοδο που έχει γίνει και ότι προτεραιότητα για εμάς είναι η εξασφάλιση του erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση» είπε και σχολίασε ότι σε αυτό το ζήτημα υπήρξε «σημαντική πρόοδος κάτι που δεν έχει ξαναγίνει με τις συζητήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δήλωσε σαφώς πως διαπραγματεύεται στη βάση τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν με το πακέτο προτάσεων του κ. Νίμιτς.

«Η δική μας κυβέρνηση συζητά, όταν διαπραγματεύεται. Δεν κρύβεται. Εσείς κρυφτήκατε, αλλάξατε θέσεις, κρυφτήκατε πίσω από τις πιο συντηρητικές δυνάμεις της παράταξής σας» απηύθυνε προς τον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να καπηλευτούμε τα εθνικά θέματα», κατηγορώντας τον προκάτοχο του κ. Μητσοτάκη (σσ: Αντ. Σαμαρά) ότι τα καπηλεύτηκε και «έριξε» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Εμείς συζητάμε, διαφωνούμε, διαπραγματευόμαστε όμως και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Αλλά, πάντως, δεν κρυβόμαστε σε κανένα θέμα» είπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ