Πολιτικη & Οικονομια

Για μια «κανονικότητα» ζούμε!

Όταν πολλά κανόνια μαζί κάνουν μια κανονικότητα

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 659
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
leza.jpg
Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ!

● Αντί να ψάχνουν δικαιολογίες επειδή απέρριψαν το Κέντρο Πρωτονικής Θεραπείας καρκινοπαθών του CERN θα μπορούσαν να στείλουν απλώς ένα Non Paper: 
● «Οι καρκινοπαθείς που θα πεθάνουν επειδή δεν θα υπάρχει το μηχάνημα του CERN είναι πάντως λιγότεροι από τις off shore της Μαρέβας».


● Αυτό που κάνει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και το απαλλακτικό βούλευμα είθισται να το κάνουν και οι πελάτες των σκυλάδικων με τη «ζημιά» για τα λουλούδια…
● Με το που τους φέρνει το σκορ η λουλουδού, χωρίς να το κοιτάξουν καν, της λένε «πάρ’ το και ξανακοίτα το γιατί έχεις κάνει λάθος».

● Και η λουλουδού επιστρέφει με σαφώς «βελτιωμένο» νούμερο. 
Προφανώς η Ξένη Δημητρίου εκλαμβάνει ως λουλουδούδες το Συμβούλιο Εφετών…
Γι’ αυτό άλλωστε δεν μπαίνει στον κόπο να προσθέσει κάποιο νέο επιχείρημα κάθε φορά στη νέα αίτηση αναίρεσης. 


● Πάντως, αν για άλλη μια φορά απαλλαχθεί ο Ανδρέας Γεωργίου, μπορούν να κρύψουν την απόφαση και να μη τη δημοσιεύσουν ποτέ. 
● Όπως ακριβώς έκαναν και με την έκθεση της ΚΥΠ που αποκάλυπτε ότι το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή ήταν «μούφα». 


Μετά τα επεισόδια με το ξύλο στα Πανεπιστήμια, γίνεται σαφές για ποιο λόγο η κυβέρνηση ιδρύει κάθε τόσο κι ένα καινούργιο. 
Προφανώς παράγουμε πολύ περισσότερους αντιεξουσιαστές από όσους μπορούν να φιλοξενήσουν αυτά που ήδη υπάρχουν.


● Πάντως στο καινούργιο προπαγανδιστικό video του Μεγάρου Μαξίμου για τη σχέση του πρωθυπουργού με τους ξένους ηγέτες, παρέλειψαν να προσθέσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προώθησε την Άμεση Δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη.
● Υποχρεώνοντάς την να ενσωματώσει την ψήφο του κοινού μέσω του televoting στα αποτελέσματα της Eurovision…


● Και τώρα, ενός λεπτού σιγή συμπαράστασης για τον υπάλληλο κρατήσεων ενός εστιατορίου, που θα προσπαθεί να εξηγήσει στο αυτοματοποιημένο google assistant τη φράση «έλα, μωρέ, και θα τα βρούμε, θα σε χωρέσουμε κάπου…».


Η (πραγματική) απορία τηςεβδομάδας
Τι απέγιναν όλες αυτές οι στρατιές ψηφοφόρων που είχε διορίσει παράτυπα ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης στο Μετρό και τώρα μόλις 10 χρόνια μετά οι εργαζόμενοι κάνουν απεργία επειδή υπάρχουν –λέει– ελλείψεις προσωπικού;

Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο 2
Πώς γίνεται η υπέρβαρη υμνήτρια της διαφορετικότητας που κέρδισε στη Eurovision να καταγγέλλει και τον ρατσισμό για την εμφάνισή της και τη σεξουαλική παρενόχληση, αφού για να υπάρχει το δεύτερο πρέπει να έχει πάψει να υπάρχει το πρώτο;

Η (πραγματική) απορία τηςεβδομάδας Νο 3
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, κάθε φορά που κάνει την καινούργια αίτηση αναίρεσης της απαλλαγής του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ χωρίς νέα στοιχεία, ξαναγράφει το κείμενο ή βγάζει απλώς φωτοτυπία το παλιό;

Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο 4
Κανονικά, εκείνα τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής που επιδιώκουν συνεργασία με «τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει αλλάξει», στην ψηφοφορία για τα πορίσματα της επιτροπής για τη Nocartis δεν θα έπρεπε να εγκρίνουν την εισήγηση που θεωρεί ενόχους τα μέλη του κόμματός τους;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...
«Πισωραφίτες» Εκείνοι που συνειδητά στο Super Market απορρίπτουν τα προϊόντα που βρίσκονται μπροστά-μπροστά στο ράφι θεωρώντας ότι τα πίσω είναι πιο φρέσκα και λιγότερο «χαλασμένα» από την έκθεση. 


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας
Λουλουδού σε γιορτή του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου


Η μετάφραση της εβδομάδας

metafrasi.jpg

Προκόπης Παυλόπουλος «Τα ακραίως νεοφιλελεύθερα πρότυπα ευνοούν την επικυριαρχία του “οικονομικού” επί του «θεσμικού», η οποία υποσκάπτει τα θεμέλια της δημοκρατικής αρχής»

Μετάφραση Όταν οι νεοφιλελέδες δεν σε αφήνουν να διορίσεις ό,τι κινείται, κολυμπάει και αναπνέει, όπως έκανα εγώ, κινδυνεύει η Δημοκρατία.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ