- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρέσβειρα Ισραήλ στην Ελλάδα: «Η Χαμάς φταίει» για τη ματωμένη Γάζα
Ενθαρρύνει, κατευθύνει και πληρώνει τους πολίτες της να συμμετάσχουν σε βίαιες ταραχές
Δηλώσεις για τα ματωμένα επεισόδια στη Γάζα με τους 58 νεκρούς έκανε η
πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπέν –Άμπα. Η Ισραηλινή επέρριψε ευθύνη στη Χαμάς. Είπε χαρακτηριστικά η κ. Άμπα: «Η Χαμάς, η τρομοκρατική οργάνωση που διοικεί την Λωρίδα της Γάζας, φέρει την ευθύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών καθώς κάνει έκκληση για πόλεμο και καλεί τον λαό της να συμμετάσχει σε πόλεμο. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής της Χαμάς, Ahmad Bahr, δήλωσε πρόσφατα ότι: 'Μετρήστε τον κάθε Εβραίο και σκοτώστε τους όλους, μην αφήσετε κανέναν όρθιο'.
Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί έκκληση για μια ήρεμη και ειρηνική διαδήλωση.
Η Χαμάς ενθαρρύνει, κατευθύνει και πληρώνει τους πολίτες της να συμμετάσχουν σε βίαιες ταραχές. Στελέχη της Χαμάς και διαδηλωτές κάνουν εκτεταμμένη χρήση εκρηκτικών και πραγματοποιούν ένοπλες επιθέσεις στην προσπάθεια τους να παραβιάσουν τα ισραηλινά σύνορα. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα επέτρεπε μια τέτοια παραβίαση της κυριαρχίας της. Οι Ισραηλινές Αρχές έχουν απευθύνει προειδοποίησεις στους κατοίκους της Γάζας μέσω όλων των καναλιών και πετώντας φυλλάδια, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα εμποδιστεί οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των ισραηλινών συνόρων.
Σε οδηγίες στα δικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Χαμάς δήλωσε ξεκάθαρα ότι στόχος είναι να καταστραφεί ο συνοριακός φράκτης με το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι: 'Οι διαδηλωτές καλούνται να φέρουν μαχαίρι ή πιστόλι, να τα κρύψουν κάτω από τα ρούχα τους και να μην τα χρησιμοποιήσουν παρά μόνο όταν υπάρξει ανάγκη για να αιχμαλωτίσουν Ισραηλινούς στρατιώτες ή κατοίκους του Ισραήλ'.
Η Χαμάς ομολογεί ξεκάθαρα ότι στόχος των διαδηλώσεων είναι η παραβίαση των συνόρων καθώς και η απαγωγή και δολοφονία Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών.
Σαφέστατα δεν πρόκειται για ειρηνική διαδήλωση, Το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνόρων και των πολιτών του και θα συνεχίσει να το κάνει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.