- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Βενιζέλος αντίθετος στο ενδεχόμενο συνεργασίας Κινήματος Αλλαγής με ΣΥΡΙΖΑ
Μίλησε και για «αιμομικτική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ» με την ακροδεξιά
Την κάθετη αντίθεσή του ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας με έμφαση πως η ήττα στις επόμενες εκλογές πρέπει να είναι «στρατηγική».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και στην εκπομπή Evening report ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η θέση κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βάση και την πλειοψηφία των ψηφοφόρων διαχωρίζοντας όμως ορισμένεα στελέχη που δίνουν την εντύπωση πως βλέπουν με θετικό τρόπο τη συνεργασία με τη σημερινή κυβέρνηση.
«Οι θέσεις μου είναι της εκλογικής βάσης» είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι τα στελέχη που κοιτάζουν προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά «δεν εκφράζουν τίποτα».
Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι αν το ΚΙΝΑΛ επιδιώξει συνεργασία με τον ΣΎΡΙΖΑ τότε δύσκολα το μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει. Και αυτό διότι παραπλανήθηκε και διαψεύστηκε και μια τέτοια συνεργασία δύσκολα θα τους πείσει πως έκαναν λάθος.
Με λίγα λόγια όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αυτό που κάποιοι ευαγγελίζονται εντός του ΚΙΝΑΛ μετατρέπει το νέο σχήμα σε... πρόσχημα.
Ως προς τις σχέσεις με το σημερινό κυβερνητικό σχήμα ο κ. Βενιζέλος ήταν απολύτως ξεκάθαρος λέγοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υποστεί στρατηγική ήττα» και να «αποδοθεί δικαιοσύνη για τη βλάβη που έχει προκαλέσει» η οποία όπως ανέφερε «είναι βαθιά και μακράς διάρκειας» για τη χώρα.
Εν συνεχεία διευκρίνισε ότι η ήττα αυτή πρέπει να είναι τέτοια που να μην μπορεί να επηρεάσει αλλαγές στον εκλογικό νόμο (ο οποίος είπε πρέπει να είναι σταθερός και όχι διαλυτικός) και να μην μπορεί να παρεμποδίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020. Πρόσθεσε δε ότι η ήττα πρέπει να είναι επίσης στρατηγική και για τους ΑΝΕΛ αλλά και για την... τρίτη συνιστώσα που στηρίζει τη συγκυβέρνησης. Πρέπει να είναι, κατέληξε, «στρατηγική για όλο το τυχοδιωκτικό μόρφωμα που είναι στην εξουσία»
Τάχθηκε ακόμη υπέρ της αυτονομίας του Κινήματος Αλλαγής προσθέτοντας ότι αυτό για να επιτευχθεί πρέπει να υπάρχουν θέσεις και ένα καθαρό μήνυμα προς τους πολίτες. Ένα μήνυμα που να δίνει στίγμα διότι με τον τρόπο αυτό «αποκτάς και ταυτότητα»
Σημείωσε πάντως ότι έχει ήδη γίνει ένα «καλό πρώτο βήμα με τη θέση περί εκλογών» καθώς και με την ανακοίνωση που εξεδόθη από το ΚΙΝΑΛ στην οποία διαχωρίζεται και ιδεολογικά η οποιαδήποτε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το «Μαύρο μέτωπο» που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το «μέτωπο της λογικής» και να επισημάνει πως στόχος σήμερα είναι η δημιουργία προβλημάτων στο ΚΙΝΑΛ αφού στόχος όπως όλα δείχνουν είναι να «κανιβαλήσουν» το χώρο. Για αυτό και σύμφωνα με τον Ευαγ. Βενιζέλο θέτουν και όρους όπως το να μην υπάρχουν βαρίδια για να συνεργαστούν φωτογραφίζοντας με τον τρόπο αυτόν τον ίδιο αλλά και άλλα στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Τέλος μίλησε για «αιμομικτική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ» με την ακροδεξιά δείχνοντας τη συμπόρευση με τους ΑΝΕΛ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
«Οι βουλευτές δεν είναι γουρούνια για να γίνονται λασπομαχίες» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Μια συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αφαιρεί επιλογές από το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο βουλευτής
«Επειδή ποτέ δεν έκρυψα τις επιλογές μου, θα στηρίξω για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές»
Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής της Κυριακής»
Είχε προαναγγείλει την προσχώρησή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.