- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρίσιμη συνάντηση για το Σκοπιανό στο Σούνιο
Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ και Νίμιτς συναντώνται σήμερα για το ονοματολογικό
Νέο κρίσιμο ραντεβού για το ονοματολογικό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δίνουν σήμερα Σάββατο στο Σούνιο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Στόχος η περαιτέρω σύγκλιση στο φλέγον ζήτημα της ονομασίας.
Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί στο περιθώριο των εργασιών της 2ης Υπουργικής Συνάντησης «Visegrad-4 plus Balkan-4 plus».
Η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί να σημειωθεί σημαντική πρόοδος, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές των δύο χωρών, τόσο ως προς το ζήτημα της ονομασίας, όσο και ως προς το ζήτημα του συντάγματος της ΠΓΔΜ.
Χθες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι «εφόσον το θελήσουμε πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και οι δύο πλευρές, θα τελειώσουμε με ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε να εκκρεμεί». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «έχουμε κληθεί να λύσουμε ένα πρόβλημα το οποίο δεν δημιουργήσαμε, ούτε εκείνος, ούτε εγώ, ούτε οι σημερινές μας κυβερνήσεις ευθύνονται». «Έχουμε μια ευθύνη απέναντι στην περιοχή να λύσουμε το πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.