Πολιτικη & Οικονομια

ΔΗΣΥ: Θα ψηφίσουμε «ναι» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Έπειτα από παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xristofilopoulou.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με τους εισηγητές των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα «μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας».

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφιση του ν/σ, ενώ το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο άρθρο 8, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς βουλευτές τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης έχουν διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους.

Πριν από λίγο η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει το επίμαχο άρθρο 8 που αφορά την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση οι αλλαγές που έγιναν από την κ. Φωτίου αναφορικά με την καταλληλότητα του ανάδοχου γονέα και το να μην ισχύει όριο ηλικίας για την περίπτωση συγγενούς.

«Σε όλους όσους μιλούν για θέματα ωριμότητας της κοινωνίας να θυμίσω τις μεγάλες τομές του ΠΑΣΟΚ το 1982 στον πολιτικό γάμο και την ισότητα των φύλων, που δεν ήταν αποδεκτές από την κοινωνία και σήμερα είναι κεκτημένο από πολιτικές δυνάμεις που δεν τις ψήφισαν» είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου στέλνοντας και ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος της όπου τις προηγούμενες μέρες καταγράφησαν αρκετές διαφωνίες, συντασσόμενη στην ουσία με την άποψη που διατύπωσε ο Ε. Βενιζέλος.

«Να είμαστε όλοι προσγειωμένοι στο Σύνταγμα μας, περισσεύει η υποκρισία όλων όταν ξεχνάμε ότι έτσι όπως ισχύει ο νόμος σήμερα οποιοσδήποτε Έλλην πολίτης μεμονωμένος μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί ή να γίνει ανάδοχος χωρίς να γίνονται διακρίσεις με βάση την σεξουαλική προτίμηση», τόνισε η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ, επικαλούμενη όπως είπε και την ευρωπαϊκή νομολογία, που προτάσσει τα δικαιώματα του παιδιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ