Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 442

«Τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ μας κυβερνάνε!». Antinews...

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 442
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44115-99218.jpg

«Χάσαμε το τριήμερο, θα χάσουμε και το Σαββατοκύριακο». Λόγια βουλευτή της ΝΔ –που περίμενε του Αγίου Πνεύματος να γίνει υπουργός.

«Χάσαμε το τριήμερο, θα χάσουμε και το Σαββατοκύριακο». Λόγια βουλευτή της ΝΔ –που περίμενε του Αγίου Πνεύματος να γίνει υπουργός–, ενόψει συνεδρίου του κόμματος.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε θέση υφυπουργού ή αναπληρωτή υπουργού. Τελικά ο Α. Σαμαράς τον «τιμώρησε», ορίζοντάς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Σας το είχαμε πει. Ο Κώστας Γκιουλέκας έγινε υφυπουργός για να μην επιμένει να δηλώνει υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Ο Γιάννης Ιωαννίδης, όμως, πού είναι στην κυβέρνηση; Δεν είναι γιατί πάει για... δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη.


«Τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ μας κυβερνάνε!». Antinews...


Οι καραμανλικοί είναι εδώ! Ο Γ. Ανδριανός ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Πρ. Παυλόπουλος πνέει τα μένεα κατά συμβούλων του Σαμαρά και ο Μεν. Δασκαλάκης παίρνει ανελλιπώς μέρος στα διαβούλια για την ΕΡΤ.


Κι όμως. Την ώρα που κατέρρεε η τρικομματική, στη Βουλή γινόταν ένα μικρό θαύμα.


Ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο με επαίνους και σχεδόν καθολική στήριξη και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι έπειτα ήρθε η θύελλα.


Το tweet του Ν. Νικολόπουλου «η αρχή του τέλους» έγινε, λέει ο βουλευτής του ΧΡΙ.Κ.Ε., πρωτοσέλιδο στη βρετανική The Telegraph. Υπάρχει πάντως και το ομώνυμο λαϊκό τραγούδι. Αδικία!


Γιατί να μην έπεφτε η κυβέρνηση για ένα «κωλόσπιτο», όπως αποκάλεσε την ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Γ. Καλαντζής; Εδώ για ένα «κωλόσπιτο» κόντεψε να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα.


«Όπως αποδείχθηκε από τις συναντήσεις (των τριών αρχηγών), υπάρχει συνέχεια και βούληση να δικαιωθεί η βασική επιλογή: η ανάληψη της ευθύνης απέναντι στην πολιτική διαχείριση της κρίσης». Θ. Παπαθεοδώρου, υφυπουργός Παιδείας, ΔΗΜΑΡ, μια μέρα πριν από την αποχώρηση.


Θέλετε κι άλλο; «Στο δικό μας κόμμα, η ομάδα των στελεχών που έχει ένσταση για τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση είναι ένας ελάχιστος αριθμός στελεχών του κόμματος». Μια μέρα πριν από την αποχώρηση. Υπογραφή, Σπ. Λυκούδης, γραμματέας ΔΗΜΑΡ.


Δεν ξέρουμε για την Ντόρα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πάντως τα έκανε τα τηλεφωνήματά του δεξιά και αριστερά, πιέζοντας για την παραμονή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική.


Ήθελε και τον Φ. Κουβέλη αντιπρόεδρο μαζί με τον Βενιζέλο. Του βγήκε κατά το ήμισυ.


Κι όμως. Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά τις δίκες της Μόσχας, ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ τις δικαιολόγησε, λέγοντας ότι αφορούσαν στην «υπονόμευση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης». Στάλιν για πάντα!


Διεθνείς διαστάσεις πήρε η κόντρα Στάη-Βαρουφάκη, για το αν λογόκρινε η δημοσιογράφος τον επικοινωνιακό οικονομολόγο, ο οποίος επιστρέφει στις (ΣΥ)-ρίζες... 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ