Πολιτικη & Οικονομια

Ευτυχώς, πήγε η καρδιά μας στη θέση της

Καθοριστική υπήρξε η συμβολή των τηλεοπτικών μέσων στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 241
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44104-99191.jpg

Καθοριστική υπήρξε η συμβολή των τηλεοπτικών μέσων στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της απαγωγής, τηλεοπτικά συνεργεία εγκαταστάθηκαν έξω από το σπίτι της οικογένειας, από όπου με συνεχή έκτακτα δελτία ειδήσεων μετέδιδαν ότι δεν έχουν καμία απολύτως πληροφορία. Χάρη σε αυτή την κινητοποίηση κατέστη δυνατόν να πληροφορηθούν οι τηλεθεατές, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ότι έξω στο Καβούρι έβρεχε κι έκανε ψοφόκρυο. Η σκηνή της απαγωγής προβλήθηκε επανειλημμένα σε καρτούν και δραματική αναπαράσταση, όπου πρωταγωνιστούσε ένα ζευγάρι παπούτσια. Η μουσική επένδυση της σκηνής της απαγωγής αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες σε DVD.

Τηλεοπτικά συνεργεία έσπευσαν επίσης σε σημεία όπου είχαν συμβεί κατά το παρελθόν άλλες απαγωγές, για να μεταδώσουν από εκεί αποκλειστικές εικόνες πεζοδρομίων, σημάτων τροχαίας και παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Παράλληλα υπήρξαν εμβριθείς αναλύσεις που συσχέτιζαν το πρωτοφανές γεγονός της απαγωγής με το πανεπιστημιακό άσυλο, την ορκωμοσία Ομπάμα και το αεροπορικό ατύχημα στη Νέα Υόρκη. Η μεγαλύτερη επιτυχία όμως ήταν του MEGA, το οποίο ήταν το πρώτο που μετέδωσε ότι μετά την απελευθέρωσή του ο επιχειρηματίας έφαγε κοτόσουπα. Tην είδηση μετέδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος ντυμένος στρουμφάκι.

Οι διωκτικές αρχές αναζητούν τους δράστες της απαγωγής στους χώρους του αντιεξουσιαστικού χώρου και διερευνούν πιθανές διασυνδέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Συμβούλιο της Επικρατείας και πιθανόν ακραίες αυτονομημένες ομάδες του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ