Πολιτικη & Οικονομια

Σε διαφορετική γραμμή Σκουρλέτης - Τζανακόπουλος για τον εκλογικό νόμο

Τελικά θέλουν ή όχι νέο εκλογικό νόμο στον ΣΥΡΙΖΑ;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε διαφορετική γραμμή Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Τζανακόπουλος για τον εκλογικό νόμο. 

Συγκεκριμένα σε συνεντευξή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ρωτήθηκε «Αυτό το θέμα της κατάτμησης των Περιφερειών συνδέεται και με την αλλαγή στον εκλογικό νόμο συνολικότερα; Είναι μια νέα πρόταση προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, για παράδειγμα, κύριε υπουργέ;».

Ο Τζανακόπουλος απάντησε: «Όχι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια απόφαση από τη μεριά της κυβέρνησης. Εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας για την απλή αναλογική, πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, αν δεν κάνω λάθος. Πολιτικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν. Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον με δική μας πρωτοβουλία, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Δεν τίθεται θέμα να ανοίξει ξανά η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο».

Να θυμίσουμε ότι ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον Real άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναφέρει η κυβέρνηση την πρόταση για απλή αναλογική με στόχο να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. 

«Ο εκλογικός νόμος, η κατάτμηση της Β’ Αθήνας, είναι ζητήματα που έχουν συζητηθεί κατά καιρούς. Ποτέ όμως δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον Real Fm και τόνισε ότι «μπορούμε να κάνουμε αυτό το βήμα, που έχει ωριμάσει, έγκαιρα, πριν από τις εκλογές».

«Αν διαμορφωθούν εκείνοι οι όροι που θα οδηγήσουν σε μία επανατοποθέτηση των κομμάτων που δεν είχαν υποστηρίξει την πρόταση, πολύ ευχαρίστως, το συντομότερο δυνατόν να τη φέρουμε» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης και αναφερόμενος στη Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι είχε θέσει και άλλες προϋποθέσεις, όπως το «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών.