Πολιτικη & Οικονομια

Νέο βίντεο Μαξίμου με καθαρίστριες, κουβάδες και γαλέρα

Κλείνει με την Κωνσταντίνα Κούνεβα που ζητά το επόμενο βήμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με αφορμή την ψήφιση από το 2016 για το τέλος με τους εργολάβους καθαριότητας. Ένα βίντεο για το οποίο μας είχε προϊδεάσει η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη με ανάρτησή της την Πρωτομαγιά στο Instagram.




Το πρώτο πλάνο είναι ένας άνδρας χωρίς πρόσωπο να βουτάει επανειλημμένα το κεφάλι μιας καθαρίστριας σε έναν κουβά. Το λόγο παίρνει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία χαρακτηρίζει «ασυδοσία» την εργολαβία προσθέτοντας ότι οι εργολάβοι θησαύρισαν «και με την τρομοκρατία, το ξέρω κι εγώ πολύ καλά».

Στη συνέχεια μιλά ο υπουργός αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος προαναγγέλλει ότι «η εργασιακή γαλέρα θα τελειώσει» κάνοντας λόγο για «μαγκιές στο προλεταριάτο».

Στο βίντεο συμμετέχει επίσης η διοικητής του Ευαγγελισμού η οποία σημειώνει ότι στον τελευταίο διαγωνισμό για προσωπικό καθαριότητας «όσοι έκαναν αίτηση από αυτούς που δούλευαν προσλήφθηκαν απαξάπαντες». Στο τέλος και πάλι η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία ζητά το επόμενο βήμα προκειμένου τα οφέλη να τα απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι.