Πολιτικη & Οικονομια

10 φωτογραφικά καρέ και 2 βίντεο από την επίσκεψη του Τσίπρα στη Λήμνο

Με κατεβασμένα ρολά τον περιμένουν στη Λέσβο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπορεί στη Λέσβο να τον περιμένουν με κατεβασμένα ρολά και διαδηλώσεις, ωστόσο στη Λήμνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρήκε κόσμο να χαιρετίσει και να συνομιλήσει.

Μάλιστα, έκανε και τη  βόλτα του στην αγορά της Μύρινας, όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κόσμος του εξέφρασε την αγωνία του για τη χειμερινή περίοδο, ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται να τους διαβεβαίωσε: «Γι΄ αυτό είμαστε εδώ».

Μάλιστα, μιλώντας με ψαράδες, που του έθεσαν τα προβλήματα με το πετρέλαιο, φέρεται να είπε: «Τώρα την περάσαμε τη φουρτούνα».

«Μην κωλώσεις» του είπε κάτοικος έξω απ’ το δημαρχείο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στο κεντρικό καφενείο του λιμανιού, «τη «Βουλή» της Λήμνου», όπως το χαρακτήρισε, ο πρωθυπουργός χαιρετήθηκε με τους γηραιότερους Λημνιούς που απολάμβαναν τον πρωινό καφέ τους. «Τι κάνετε;», τους είπε. «Μεγαλώνουμε», απάντησαν, με τον κ. Τσίπρα να ανταπαντά: «Εδώ μεγαλώνουμε εμείς…».

Περιδιαβαίνοντας το κεντρικό πλακόστρωτο σοκάκι όπου φιλοξενούνται στη σειρά δεκάδες καταστήματα -η κεντρική αγορά του νησιού-, ο πρωθυπουργός μίλησε με τους καταστηματάρχες. «Να προσέχετε και τους νησιώτες», του είπε στη συνομιλία τους μια υπάλληλος καφετέριας που βρέθηκε στο νησί από τη Βόρεια Ελλάδα.

Βέβαια, σε άλλο κατάστημα δεν έλειψαν και τα παράπονα για την εξίσωση του ΦΠΑ στα νησιά. «Σας καλωσορίζουμε στην αγορά, είμαστε Κολωνάκι και Μύκονος» είπε ένας καταστηματάρχης, εννοώντας ότι ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι χαμηλότερος. «Φάγαμε τον γάιδαρο, μας έμεινε η ουρά», είπε ο πρωθυπουργός σε μια καταστηματάρχη, με εκείνη να τον ρωτά: «Βγαίνουμε; (σ.σ. από το πρόγραμμα) και τον Αλέξη Τσίπρα να της απαντά: «Αφού στο λέω εγώ». Άλλος κάτοικος του είπε «είσαι ο πιο χαμογελαστός πρωθυπουργός», με τον ίδιο να σχολιάζει χιουμοριστικά: «ε, κάτι είναι κι αυτό…».