Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννη και Βενιζέλος υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Τι είπαν οι δύο βουλευτές για το θέμα της αναδοχής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3988664.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Παρέμβαση -  διαφοροποίηση  από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκανε σήμερα στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τάχθηκε υπέρ αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Βενιζέλος επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομολογία ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός των ομοφύλων ζευγαριών στην ανάδοχη παιδιών. 

«Η κοινή ευρωπαϊκή νομική ηθική δεν είναι ούτε ατομική ηθική, ούτε χριστιανικών εκκλησιών ή ορθόδοξης εκκλησίας. Τα σέβομαι όλα αυτά αλλά το κράτος και το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν νομοθετούν με βάση την θρησκευτική αντίληψη , άρα ο καθένας ως πολίτης έχει δικαίωμα στην απόκτηση τέκνου και το δικαίωμα αυτό υπάρχει και για ομόφυλα ζευγάρια», είπε ο κ.Βενιζέλος.

Και η Ντόρα Μπακογιάννη που βρισκόταν στην ίδια επιτροπή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δήλωσε ότι συμφωνεί με την άποψη του παρά την δεδομένη απόφαση του κόμματος να καταψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο.

«Συμμερίζομαι την άποψη Βενιζέλου υπέρ της αναδοχής. Όλοι έχουμε υποχρέωση να λέμε τι πραγματικά συμβαίνει και να εξηγήσουμε στην κοινωνία την πραγματικότητα».  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ