Πολιτικη & Οικονομια

Ο νέος πρόεδρος του ΕΛΔΟ Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς έδωσε συνέντευξη και κατάφερε να τα κάνει ακόμα χειρότερα!

Όταν πας να τα μπαλώσεις και τελικά εκθέτεις ακόμα πιο πολύ αυτούς που σε επέλεξαν…

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
protopappas.jpg
Όχι, δεν είναι κράνος αστροναύτη αυτό που φοράει ο κ. Πρωτοπαππάς. Είναι Φωτοστέφανο. Ακόμα πιο αποτελεσματικό δηλαδή

Θα μπορούσε να κοιμηθεί στις δάφνες του ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς. Στο κάτω-κάτω οι νέες φουρνιές κωμωδίας (καυγάς Καμμένου Αυλωνίτου, Μπουμπουλίνα υποναύραχος, tweet Τζανακόπουλου), είχαν αρχίσει να σκεπάζουν το θέμα της παραίτησης του Σταμάτη Κριμιζή και της αντικατάστασής του από κάποιον πιο υπάκουο στα προαπαιτούμενα της δημοσιίλας. Αλλά όχι…

Ο fun του Αγίου Πορφύριου και κεραυνοβολητής των Ευρωπαίων έπρεπε να επανέλθει. Για να διευκρινίσει. Να δικαιολογηθεί. Να εμφανιστεί ως αδικημένος και θύμα bullying. Και φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τα έκανε ακόμα χειρότερα. Και εξέθεσε τον Νίκο Παππά που τον επέλεξε, πιο πολύ από όσο θα τον εξέθεταν καμιά δεκαριά συνεντεύξεις του Σταμάτη Κριμιζή.

Όπως φαίνεται λοιπόν δεν του έφτανε η αυτοαποθέωση του τύπου «δεν είναι μόνο ο κ. Κριμιζής, είμαστε και άλλοι ικανοί», που είπε ως νέα Ελένη Αυλωνίτου στην επίσημη πρεμιέρα του την περασμένη Πέμπτη στον Σκάι. Θέλησε να δώσει διευκρινίσεις για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Σήμερα στο «Θέμα 104,6». Και τα κατάφερε. Τώρα βεβαιώθηκαν όλοι.

Πρώτον διότι ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς επέμεινε στις προφητικές ικανότητες του Αγίου Πορφύριου. Που - σύμφωνα με τον ίδιο - όχι μόνο κατάφερε να διαστείλει τον χρόνο (όπως βεβαιώνουν τον επιστήμονα Πρωτοπαππά οι αξιόπιστες μαρτυρίες κάποιων ανώνυμων καλογριών), αλλά προφήτευσε και το internet! To οποίο μπορεί να είχε εφευρεθεί από το 1960, μπορεί την δεκαετία του ’80 κάθε περιοδικό για computer να μιλούσε γι’ αυτό, αλλά ο γέροντας Πορφύριος μίλησε γι’ αυτό το 1990! Έτσι γράφει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΔΟ εδώ. Με άλλα λόγια, ο κύριος «είμαστε κι άλλοι ικανοί σαν τον κ. Κριμιζή», δεν γνωρίζει καν την Ιστορία του διαδικτύου.

Φυσικά εκείνος επιμένει ότι δέχεται bullying λόγω της πίστης του. Αποσιωπώντας το θέμα των χρονικών ανακριβειών. Προφανώς είναι πιο βολικό έτσι. Το να κάνεις άλλωστε το θύμα, προβάλλοντας έναν άλλο λόγο από τον πραγματικό, είναι από τα μεγαλύτερα λαϊκά πολιτικά σουξέ της νεότερης ελληνικής ιστορίας. 

Ναι, ο άνθρωπος ξέρει πού απευθύνεται. Σε όλο αυτόν τον εσμό χουλιγκανικής βλακείας που ταυτίζει το μίσος εναντίον των άλλων με την αγάπη για την πατρίδα. Σε όλους εκείνους δηλαδή που προτιμούν την απομόνωση από την εξωστρέφεια. Την ασφάλεια της γειτονίτσας τους από τον κόσμο. 

Το χειρότερο όμως ήταν η εξήγησή του για την ανάρτηση με το «κουφάλες Ευρωπαίοι». Οι οποίες κουφάλες Ευρωπαίοι «όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εκείνοι ζούσαν στις λάσπες, έτρωγαν ωμό κρέας και μιλούσαν άπλυτοι με άναρθρες κραυγές». Μια ανάρτηση που κατέβασε μαζί με όλο τον λογαριασμό του στο facebook. Προς τιμήν του. Γιατί θα μπορούσε να έχει πει ότι του «χάκαραν» τον λογαριασμό σαν τον Δημήτρη Καμμένο.

Το «κουφάλες Ευρωπαίοι» λοιπόν, ο κύριος «είμαστε κι άλλοι σαν τον Σταμάτη Κριμιζή» το έγραψε γιατί του ήρθε εκείνη την εποχή που ήταν της μόδας γιατί το έγραφαν όλοι! Αυτό ακριβώς είπε! Αυτή την εξήγηση έδωσε! Και γιατί να μην το κάνει; Σύμφωνα άλλωστε με το βιογραφικό του, ήταν πάντα κάτω από τις «φτερούγες» της Εκκλησίας. Αυτή τον έτρεφε. Γι’ αυτήν δούλευε. Δικός της υπάλληλος ήταν. Και ως γνωστόν η Εκκλησία δεν έχει πρόβλημα όταν βρίζεις τους Ευρωπαίους. Αν ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς εργαζόταν σε διεθνή ινστιτούτα και είχε να συνεργαστεί με ανθρώπους που τους έχει αποκαλέσει δημόσια «άπλυτους που έτρωγαν ωμό κρέας», ίσως να είχε πρόβλημα…

Και βέβaια δεν έλειψε και για την ανάρτηση αυτή – παρ’ όλο που κατέβηκε και για την οποία ζήτησε συγγνώμη – η μόνιμη επωδός της κακομοιριάς και του αδικημένου: Η μετάθεση της ευθύνης σε άλλους. Η κουτοπονηριά. Που εκφράστηκε σε όλο της το μεγαλείο με τη φράση «δέχομαι bullying γιατί αγαπάω την πατρίδα μου»!!!

Ναι, ο άνθρωπος ξέρει πού απευθύνεται. Σε όλο αυτόν τον εσμό χουλιγκανικής βλακείας που ταυτίζει το μίσος εναντίον των άλλων με την αγάπη για την πατρίδα. Σε όλους εκείνους δηλαδή που προτιμούν την απομόνωση από την εξωστρέφεια. Την ασφάλεια της γειτονίτσας τους από τον κόσμο. Αυτούς που θεωρούν ότι ο Ναός του Σουνίου και όλα τα πνευματικά δημιουργήματα της χώρας έγιναν για να τριφτούν στη μούρη των ξένων. Γιατί αυτός είναι ο φοβισμένος πατριωτισμός των πατριδεμπόρων. Υπάρχει λόγος να προσπαθήσει να εξηγήσει κανείς στον πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού – και επιλογή του Νίκου Παππά – ότι το να βρίζεις τους άλλους δεν συνιστά αγάπη για την πατρίδα και «να αφήσει τα σάπια»; Μάλλον όχι. 

Και το αστείο είναι ότι οι Πρωτοπαππάδες αυτής της χώρας, έχουν ήδη νικήσει κατά κράτος. Τα μηνύματα που στέλνει η φωτογραφία του νέο Προέδρου του ΕΛΔΟ αγκαλιά με τον Νίκο Παππά, είναι αδιάσειστα: «το κολλητηλίκι αντικαθιστά την αξία». Και η ανακοίνωση για κατάργηση των εξετάσεων από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου διαβεβαιώνει ότι στο εξής θα παράγονται μόνο Πρωτοπαππάδες. Οπότε προς τι η αγωνία του; Οι θρησκόληπτοι ψεκασμένοι έχουν κυριαρχήσει παντού. Έχει την πλειοψηφία με το μέρος του. Σε μια περίκλειστη χώρα που θα σβήσει συζητώντας για τον Εμφύλιο, κουτσομπολεύοντας τον Ντάνο, υμνώντας την Μπουμπουλίνα, παραγγέλνοντας φρεγάτες και αγοράζοντας έντυπα με προφητείες του Αγίου Παΐσιου και ύμνους της Χούντας.

Με άλλα λόγια έχει το κοινό του και είναι η πλειοψηφία. Τι ανάγκη έχει να πείσει και τους υπόλοιπους; Υποτιμώντας μάλιστα τόσο προσβλητικά την νοημοσύνη τους;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

«Βλέποντας τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε αυτές δομές, θα έλεγα ότι αυτή η επίσκεψη ήταν για μένα ένα δώρο Χριστουγέννων» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.