Πολιτικη & Οικονομια

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη (video)

Μετά από δήλωσή του που προκάλεσε αίσθηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
spartinos.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινού σύμφωνα με την οποία όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν προεκλογικά «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» δεν εννοούσαν μαγαζιά. Μάλιστα σήμερα, ο κ. Σπαρτινός κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με αυτή του τη δήλωση στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στο σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ο κ. Σπαρτινός δήλωσε «το σπίτι αφορούσε την πρώτη κατοικία των ανθρώπων που δεν μπορούσαν να πληρώσουν λόγω των μνημονίων, των περικοπών των μισθών και των συντάξεων»

Κληθείς να απαντήσει αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, αν δηλαδή προστατεύεται η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, είπε πως «προστατεύεται η Α’ κατοικία, με την επέκταση του νόμου Κατσέλη, που ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση θα τον καταργούσε και στη συνέχεια ήρθε ο νόμος Σταθάκη που τον διεύρυνε».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μεταμνημονιακή εποχή, λέγοντας ότι «βγαίνουμε από την επιτροπεία των μνημονίων» και σχολιάζοντας τη δήλωση Τσακαλώτου, εκτίμησε ότι ο Υπουργός Οικονομικών «μίλησε για μία παραλλαγή της γαλλικής πρότασης».

Επανερχόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών είπε ότι, πέρα από αυτά που λέγαμε προεκλογικά, έχουμε προχωρήσει στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

«Δεν έχουμε δει, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ισπανίας στην Ελλάδα», είπε τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του βουλευτή Σπαρτινού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ