Πολιτικη & Οικονομια

Δεν βγήκε καπνός στη Βιέννη - Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες λέει ο Νίμιτς

Τέσσερις ώρες κράτησε η τρίτη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19425904.jpg
EPA/ALEX HALADA

Πάνω από 3,5 ώρες διήρκησαν οι συνομιλίες που είχαν στην Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπό τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς .

Οι συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών θα συνεχισθούν απόψε σε δείπνο εργασίας.

«Υπήρξαν αρκετές συναντήσεις» επανέλαβε ο κ. Νίμιτς, «γνωρίζουμε το θέμα πολύ καλά (σ.σ. ονοματολογικό), συζητήσαμε και άλλα θέματα, ήταν μια εντατική συζήτηση» είπε, επισημαίνοντας ότι «οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα αφιερωμένες στην εξεύρεση λύσης και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες» κατέληξε.

Η σημερινή συνάντηση Νίκου Κοτζιά, Νικολά Ντιμιτρόφ και Μάθιου Νίμιτς ήταν η τρίτη μετά την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τις άλλες δύο να είχαν πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου και στις 30 Μαρτίου.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και θα συζητηθόυν, μεταξύ άλλων, το Σκοπιανό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ