- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Οι Κινέζοι τουρίστες είναι οι πιο ανοιχτοχέρηδες
Πρώτοι στις ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό
Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), που παρουσιάστηκε σήμερα, οι τουρίστες που ξοδεύουν τα περισσότερα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό είναι οι Κινέζοι. Για την ακρίβεια, όσον αφορά στον όγκο των ταξιδιωτικών δαπανών στο εξωτερικό, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 258 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 5% συγκριτικά με το 2016.
Πάντως, αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών παρουσίασαν όλες οι αγορές εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο το 2017, με κυρίαρχες τις ΗΠΑ (+12 δισ. δολάρια), την Κίνα (+8 δισ. δολάρια), τη Ρωσία (+7 δισ. δολάρια) και τη Βραζιλία (+5 δισ. δολάρια).
Η αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών από τη Ρωσία κυμαίνεται στο +13%, έπειτα από χρόνια μειώσεων (31 δισ. δολάρια), σκαρφαλώνοντας κατά 3 θέσεις στην κατάταξη των κορυφαίων χωρών και μπαίνοντας ξανά στην πρώτη δεκάδα στη θέση 8.
Η Βραζιλία παρουσιάζει ισχυρή αύξηση 20% με αποτέλεσμα να ανέβει 8 θέσεις στην κλίμακα χωρών, στη θέση 16 με 19 δισ. δολάρια ταξιδιωτικών δαπανών, ενώ και η Ινδία συνέχισε το ράλι ανάπτυξης με ρυθμό 9% στα 18 δισ. δολάρια, ανεβαίνοντας 4 θέσεις και φθάνοντας τη θέση 17.
Οι ανεπτυγμένες οικονομίες είχαν πολύ θετικές επιδόσεις το 2017 με πρώτες τις ΗΠΑ (+9), τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο. Οι αμερικανοί τουρίστες δαπάνησαν συνολικά 135 δις. δολάρια. Οι δαπάνες από Γερμανούς (την τρίτη μεγαλύτερη αγορά) και τους Βρετανούς (την τέταρτη) είχαν αύξηση 3% για κάθε χώρα, ενώ και από Γάλλους υπήρξε αύξηση 1% (πέμπτη). Η Αυστραλία (έκτη) είχε αύξηση 7% και ο Καναδάς (7η) 9%. Ολοκληρώνοντας την πρώτη δεκάδα ένατη είναι η Κορέα με αύξηση δαπανών 9% και η δέκατη η Ιταλία με +6%. Αξιοσημείωτες αυξήσεις παρουσίασαν, εκτός του top 10, η Σουηδία (+14%) και η Ισπανία (+12%).Η ζήτηση για ταξίδια ήταν ιδιαίτερα υψηλή στην Ευρώπη, όπου οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 8%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.