Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Παπαηλιού: Δεν με πείθει ο Σταθάκης, αλλά θα ψηφίσω την πώληση της ΔΕΗ

«Ανησυχώ για τις επιπτώσεις στην περιοχή μου», πρόσθεσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papailiiou.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπέρ της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα ψηφίσει ο Γιώργος Παπαηλιού, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση της ανεργίας στην περιοχή λόγω της πώλησης της μονάδας στη Μεγαλόπολη, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση.

«Προσπαθώ να θέσω το ζήτημα με νηφαλιότητα. Υπάρχει και συναισθηματική φόρτιση. Για το νομό μας η πώληση της ΔΕΗ αποτελεί πλήγμα και χωρίς τη λήψη άλλων επιλογών και ισοδύναμων μέτρων τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα. Επιβάλλεται η θέσπιση ισοδύναμων για Αρκαδία» ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα επιχειρήματα του υπουργού Γιώργου Σταθάκη για την ανάγκη πώλησης της συγκεκριμένης μονάδας δεν τον πείθουν.

«Είναι γεγονός ότι η πώληση της μονάδας Μεγαλόπολης δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Γιατί συμπεριελήφθησαν; Οι απαντήσεις σας δεν πείθουν. Αυτό το έλλειμμα επιβαρύνει το ήδη βαρύ κλίμα στην Αρκαδία. Η πώληση της μονάδας στην Μεγαλόπολη αποτελεί αρνητική εξέλιξη ,δεν λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή μιας περιοχής που επι χρόνια έχει προσφέρει στην ενεργειακή πολιτική της χώρας και έχει υποστεί επιπτώσεις περιβαλλοντικές. Για χωριά που έχουν απαλλοτριωθεί δεν έχει δοθεί λύση μετεγκατάστασης. Στον Τριπόταμο περιμένουμε το θέμα να λυθεί τώρα.

» Με το νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια να ληφθούν πρόνοιες για τους εργαζόμενους αλλά δεν είναι αρκετές. Απαιτούνται περαιτέρω μέτρα διασφάλισης όπως η προσθήκη στοιχείου εντοπιότητας για τις προσλήψεις, αποκατάσταση εδαφών, ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του τέλους λιγνίτη και μέτρα για να μην πηγαίνουν οι πόροι στον "γάμο του Καραγκιόζη"» συμπλήρωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ