- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βίτσας: Μετά τη Βάρνα αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα
Και κυρίως στον Έβρο
Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το άσυλο και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στους βουλευτές ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, το 2018 και ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα παρατηρήθηκαν αυξημένες ροές αλλά και νέοι δρόμοι εισόδου μεταναστών στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, έχει πληγεί πολύ ο Έβρος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, στα νησιά σημειώθηκαν 2.168 νέες εισόδους τον Απρίλιο, με κύριο βάρος στη Λέσβο με 1.189 εισόδους. Μάλιστα, ανέφερε ότι μόνο σήμερα σημειώθηκαν 206 νέες είσοδοι προσφύγων στη Μυτιλήνη. Συνολικά από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο οι νέες είσοδοι ανέρχονται σε 7.594.
Ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι το 2017 είχαμε 54 εισόδους την ημέρα, το πρώτο δίμηνο του 2018 σημειώνονταν 62 με 66 εισόδους, οι οποίες αυξήθηκαν μετά τη Βάρνα σε 126 την ημέρα και τις τελευταίες ημέρες ανέρχονται σε 200 την ημέρα.
«Έχουμε πια μια τάση αυξητική, με ανησυχεί αλλά δεν με τρομάζει όσον αφορά τα νησιά. Αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό είναι η τεράστια αύξηση από τον Έβρο. Στο χρονικό διάστημα που εισήλθαν 2.168 στα νησιά, ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα εισήλθαν 2.700 από τον Έβρο. Σήμερα το πρωί στον Έβρο είχαμε 340 εισόδους», είπε ο κ. Βίτσας.
Ο κ. Βίτσας ανέφερε ακόμη ότι έγιναν 4.784 μεταφορές ευάλωτων προσφύγων και ασυνόδευτων παιδιών που πήραν άσυλο στην ενδοχώρα ενώ 112 ήταν οι επιστροφές με βάση την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Τι ώρα εμφανίζονται τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Σε 1,5 λεπτό ήταν στα επείγοντα ο καρδιολόγος» - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Τι διαφορετικό θα έγραφε ένας σατιρικός συγγραφέας αν προσπαθούσε να σατιρίσει έναν πολιτικό; Τι πιο αστείο από έναν πολιτικό που θεωρεί ασήμαντο το ότι πουλούσε παπά για τις σπουδές του;
Πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια
Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το κράτος δικαίου
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας για την Πόπη Παπανδρέου
Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διεθνείς εξελίξεις και στην οικονομία, όχι στις παλιές αντιπαραθέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.