- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στο Βουκουρέστι ο Τσίπρας για την τετραμερή Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας
Αναλυτικά το πρόγραμμά του
Η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης- Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στη Σόφια, στις 17 Μαΐου, θα βρεθεί στο επίκεντρο της Τετραμερούς Συνάντησης των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα και του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Βουκουρέστι, στο Victoria Palace.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τέσσερις ηγέτες θα συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Σόφια, καθώς στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικά της Σερβίας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προτείνει να υπάρξει αναζωογόνηση της "ατζέντας της Θεσσαλονίκης", που είχε αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή. Ο προεδρεύων της Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο Μπόικο Μπορίσοφ την έθεσε ως προτεραιότητα της Βουλγαρικής Προεδρίας, για την οποία είχε πει ότι θα λειτουργήσει ως "Βαλκανική Προεδρία".
Στην Τετραμερή Συνάντηση Κορυφής θα γίνει αμοιβαία ενημέρωση για τις περιφερειακές εξελίξεις, για την κατάσταση στο Κόσοβο και τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.
Αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της επιρροής τρίτων κρατών στην περιοχή, με στόχο να διασφαλιστεί η θεσμική διαδικασία για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
Επίσης θα εξεταστούν θέματα συνεργασίας των τεσσάρων χωρών στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και των μεταφορών κ.α.
Η σημερινή Τετραμερής Συνάντηση έρχεται ως συνέχεια της Τριμερούς Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, στη Θεσσαλονίκη, τις διμερούς Ελλάδας-Βουλγαρίας στην Καβάλα και των δύο Τετραμερών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, στη Βάρνα και στο Βελιγράδι, αντίστοιχα.
Το πρόγραμμα της Τετραμερούς Συνάντησης έχει ως εξής:
16:50-16:55
Αφίξεις των Ηγετών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σερβίας, και υποδοχή τους από την Πρωθυπουργό της Ρουμανίας
17:15-18:15
Τετραμερής συνάντηση των Ηγετών
18:20-18:50
Κοινές δηλώσεις των Ηγετών προς τα ΜΜΕ
18:55-19:00
Οικογενειακή φωτογραφία
19:30-21:00
Επίσημο δείπνο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.