Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 441

Άπαντες οι υπουργοί –της ΝΔ– δέχτηκαν τηλεφωνήματα από το Μαξίμου να βγουν με δηλώσεις τους και να στηρίξουν Σαμαρά

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 441
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43680-98105.jpg

Τελικά μήπως μας... ψεκάζουν;

 Αν καταλάβαμε καλά, οι «κόκκινες γραμμές» των τριών της κυβέρνησης για εκλογές χάθηκαν κάπου το μεσημέρι της Δευτέρας.


Ήταν όταν οι φίλοι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν το παιχνίδι με τη φωτιά στην Αθήνα και κλιμάκωσαν τις πιέσεις τους. Αφόρητα...


Άπαντες οι υπουργοί –της ΝΔ– δέχτηκαν τηλεφωνήματα από το Μαξίμου το Σαββατοκύριακο να βγουν με δηλώσεις τους και να στηρίξουν Σαμαρά.


Σε κάποιους μίλησε προσωπικά ο πρωθυπουργός. Στους άλλους ο Δημ. Σταμάτης. Στους βουλευτές του κόμματος, ο Θ. Μπούρας.


Πάντως πρώτος έσπευσε να κάνει δηλώσεις ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε σημείο που κάποιοι να πουν ότι έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Έθνους.


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις περί ανύπαρκτης κυβέρνησης σε... αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. Μακριά και καθόλου αγαπημένοι.


Εύσημα εισέπραξε από το Μαξίμου ο Άδωνις Γεωργιάδης, που δεν άφησε κανάλι την περασμένη Δευτέρα, υμνώντας τον πρωθυπουργό.


Βέτο έθεσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στα αρχικά σχέδια να κλείσει κάποια προβληματική ΔΕΚΟ της αμυντικής βιομηχανίας.


Ωστόσο, μαθαίνουμε πως τα σχέδια δεν μπήκαν σε κάποιο συρτάρι του... Γ. Στουρνάρα. Ο «κόκκινος Πάνος» ας παραμείνει στις επάλξεις.


Οι φήμες για τα μυστικά γκάλοπ πήραν μυθικές διαστάσεις –βοηθούσης και της απεργίας της ΕΣΗΕΑ. Έτσι κάποια στιγμή ακούσαμε πως η ΝΔ βγάζει αυτοδυναμία, αν πάμε τώρα σε εκλογές!


Την εκτίμηση, μας έλεγαν, μετέφερε ο Γ. Μαύρος της MRB προσωπικά στον πρωθυπουργό.


Σε άλλη «συχνότητα» ακούσαμε πως η «Χρυσή Αυγή» είναι σε ποσοστά πάνω από τη ΝΔ. Ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν κατέβουν από κοινού, απογειώνονται. Τελικά μήπως μας... ψεκάζουν;


Για τη «Χρυσή Αυγή», πάντως, ακούσαμε από στόματα της ΝΔ ότι πάει για διάσπαση. Εννοείται σε ακραίο και μετριοπαθές κομμάτι. Ευσεβείς πόθοι;


«Ο θεατρικός επιχειρηματίας κ. Σόιμπλε έρχεται να δώσει εντολές στους κομπάρσους της Ελληνικής Δημοκρατίας». Πάνος Καμμένος, με υπογραφή «είμαστε έτοιμοι και απέναντι».


Εν μέσω γενικού χαμού την περασμένη Δευτέρα, η Ντόρα Μπακογιάννη δεχόταν συγχαρητήρια για τη βράβευσή της από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).


Αλήθεια; Φταίει η απεργία της ΕΣΗΕΑ που η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα δεν πήγε τόσο καλά; Τι λέτε, «σύντροφοι»; Ας τα ακούει αυτά ο κ. Τρίμης.


Συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εκτόπιση ΔΗΜΑΡ πρότεινε ο Στ. Μάνος. Η πλειοψηφία, είπε, θα είναι οριακή αλλά πιο συμπαγής.


Αλήθεια; Μήπως γνωρίζει ότι στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και το βράδυ της σύσκεψης της Δευτέρας, ήταν από δέκα χωριά; 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ