Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να είναι και έτοιμος να την υπερασπιστεί (video)

Η ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνος Καμμένος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να είναι και έτοιμος να την υπερασπιστεί» είπε μεταξύ άλλων στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Και συμπλήρωσε ότι «κανέναν δεν ικανοποιεί η εικόνα του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ να ακούει τις προκλήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού». Ο κ. Καμμένος αναφερόταν στις προκλητικές δηλώσεις του Γιλντιρίμ, όταν δήλωνε πριν από δύο ημέρες, μπροστά στον Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι «έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η τουρκική ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί». Ο Γιλντιρίμ αναφερόταν στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς του συμπλέγματος Φούρνων Ικαρίας.

Επίσης, δήλωσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Ο ελληνικός λαός περιμένει μια εθνική θέση. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές αλλά η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν η πατρίδα προκαλείται από κάποιον που έχει ξεκινήσει έναν υβριδικό πόλεμο είναι αναγκαία η εθνική θέση».

Για το θέμα της αμφιβήτησης των Ιμίων από την Τουρκία ο κ. Καμμένος μίλησε για παραλήρημα του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και αφού ζήτησε να διαβάσει την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, κάλεσε την Βουλή να υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία.

Αναφορικά με τη δήλωση Κουβέλη για ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, είπε: «Η δήλωση, έγινε μετά την κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Που έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την εθνική κυριαρχία. Ήρωας σε έναν ακήρυχτο πολεμο εν καιρώ ειρήνης. Αυτός είναι ο ακήρυχτος πόλεμος που περιέγραψε ο κ. Κουβέλης. Σε αυτό τον πόλεμο δεν πρέπει αν υποκύψουμε. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Ελληνες. Είμαστε μια ισχυρή χώρα που βγαίνει από την κρίση. Δεν εχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια. Δεν κινδυνεύουν ούτε οι Ελληνες ούτε οι τουρίστες. Ο πόλεμος αυτός δεν είναι τουρκικό σήριαλ». Η τελευταία αυτή αναφορά έγινε για όσα αναφέρονται όπως είπε σε ειδήσεις που διαρρέονται μέσω κάποιων μπλογκ και μεταφέρονται ως πραγματικές ειδήσεις από τα κανάλια πρώτης γραμμής. Πρόκειται για ψευδή σενάρια που δεν υπάρχουν ποτέ».

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, ο κ. Καμένος σημείωσε ότι μακάρι να είχε διαψευστεί για τις δηλώσεις του ότι είναι όμηροι και προσέθεσε ότι η Τουρκία δεν έχει μόνο αυτούς όμηρους αλλά και πολλούς άλλους, ανάμεσα τους και Αμερικανό πολίτη που έχει καταδικαστεί σε ισόβια με διάταγμα του Ερντογάν.

Παράλληλα χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας την χθεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, γιατί αποδεικνύει -όπως είπε- ότι το θέμα δεν είναι διμερές αλλά διεθνές και αφορά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη συνεχιζόμενη παρακράτηση δύο Ευρωπαίων πολιτών.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ